Gençler projeleri ile "Evreka!" dedi

Avea'nın genç yetenek programında gençler, iş hayatına bir adım daha yaklaştılar!

Geleceğin patronları yarıştı!

Avea'nın yedi yıldır başarıyla yürüttüğü Genç Yetenek Programı AveaMasters'ın en önemli adımlarından biri olan Evreka Proje Yarışması'nda bu yılın ödül kazanan projeleri 12-13 Haziran'da gerçekleşen final kampında belirlendi.

Final kampının ilk günü vaka çalışmasının hazırlıklarını gerçekleştiren yarışmacılar, ikinci gün de Avea üst düzey yöneticilerinin oluşturduğu jüriye sunumlarını gerçekleştirdiler. Yapılan sunumların ardından ise kazanan takımlara ödülleri verildi.

Gençlerin, çekişmeli ve bir o kadar da eğlenceli mücadelesine sahne olan kampın sonucunda birinciliği, bireysel emeklilik sistemini destekleyecek şekilde kurgulanmış bir tarife sunan Avea BES-T isimli projesiyle Master Generation Takımı kazanırken; Portakallar Takımı, "AveaCin" adını verdikleri sanal asistan uygulamasıyla 2. oldu. Uygulama; tarife değişikliği, mekân önerileri, oyun vb. gibi pek çok alternatif içermesiyle dikkat çekti. 3.'lüğü göğüsleyen Archimede's takımı ise; evcil hayvanlar için kurdukları bir veritabanı vasıtasıyla en yakın veterinere ulaşma, veterinerler hakkında bilgi alma, evcil hayvan bakımı vb. gibi bilgilerin yer aldığı "Veterinerim" isimli projeleriyle yarıştı.

Birinci olan takımın üyeleri Eylül Ayı'nda Londra'da düzenlenecek Adtech Digital Marketing Konferansı, Wifi Word Summit, ekim ayındaki LTE Summit veya 25-28 Şubat 2013'te Barselona'da düzenlenecek GSMA gibi dünyanın en prestijli konferans ve zirvelerinden seçecekleri bir tanesine katılma fırsatı yakalayarak uluslararası düzeyde iş dünyasıyla aynı platformda buluşacak. Yarışma kapsamında ikinci ve üçüncü olan takımların üyeleri ise, Avea Pazarlama Okulu veya Kariyer Koçluğu alma hakkı ile ödüllendirildiler.

"Sektöre ve Avea'ya yeni değerler kazandırıyoruz"

"Sektöre ve Avea'ya yeni değerler kazandırıyoruz"

Temelleri 2007 yılında atılan genç yetenek programı "AveaMasters" ile Türkiye'nin geleceğini elinde tutan genç beyinleri iş dünyasına hazırladıklarını belirten Avea İnsan Kaynakları Kıdemli Direktörü Bahattin Aydın; "Aveamasters ile gençlerimizin kariyerlerine yatırım yaparken; sektöre ve Avea'ya da yeni değerler kazandırıyoruz. AveaMasters ile gençlerimizin kariyerlerine yatırım yaparken; sektöre ve Avea'ya da yeni değerler kazandırıyoruz. Gençlere 'Kazanan takımda yerinizi alın, iş hayatında güçlü bir başlangıç yapın' dedik. Evreka'nın birkaç üniversiteyi değil tüm Türkiye'yi kucaklaması için de sadece belli başlı üniversitelere değil, fırsat eşitliği çerçevesinde tüm üniversitelerimize ulaşmayı hedefledik.

Biz artık bu proje ile sadece kendimize değil, sektöre iş gücü kazandıran bir konumdayız. Şirketimizde yaklaşık 3000 Avealı var. Avea her anlamda genç bir şirket, çalışanlarımızın yaş ortalaması ise 31. Kısaca gençlik bizim DNA'mızda var diyebiliriz. İşte bu nedenle sektöre meydan okuyan, başarının hikâyesini yazmak isteyenler bu ailede yerini alabilir. Bu desteğimiz artarak devam edecek. Gençler ile teknoloji ve pazarlama alanındaki gücümüzü ve bilgimizi birleştirecek birçok uygulamaya imza atacağız."

İş hayatına güçlü bir başlangıç yapmak için ilk adımlar atıldı...

Kariyerinin başındaki genç yeteneklere rehberlik etmesi ve yeni kapılar açması bakımından önemli bir fırsat olan Avea Masters Programı'nın Evreka aşaması bu yıl tam 480 başvuru aldı. Adaylara sunulan Pazarlama Vakası'nın ardından yarışma, 130 Avea Masters ile ikinci aşama olan Ürün Geliştirmede Evreka'yla devam etti. Bu süreçte takımlar Pazarlama Vakası aşamasındaki fikirlerini teknik olarak da geliştirdiler.

Şile'de gerçekleştirilen final kampında ise 7 takım birinciliği elde etmek için kıyasıya yarışırken; Avea'nın hem değişik birimlerinde hem de İnsan Kaynakları Grubunda görev yapan Avea'lı koçlar, gençlerin yanında yer alarak heyecanlarına ortak oldu. Eğlenceli, verimli ve güzel anılarla dolu bir final kampının sonunda, kazanan takımda yer alan gençler, iş hayatlarına güçlü bir başlangıç yapmak için ilk adımı atmış oldular.

Okuyucu Yorumları