Gensler’in İstifası, ‘Yapay Zeka Ürünü’ Çıktı

SEC Başkanı Gary Gensler‘in istifa haberi kripto endüstrisini heyecanlandırdı. Gensler’in istifa ettiği haberlerinin yapay zeka tarafından üretildiği kaydedildi.

Gensler’in İstifası, ‘Yapay Zeka Ürünü’ Çıktı

SEC Başkanı Gary Gensler‘in istifa haberi kripto endüstrisini heyecanlandırdı. Gensler’in istifa ettiği haberlerinin yapay zeka tarafından üretildiği kaydedildi. Geçmiş dönemlerde de benzer iddialar ortaya atılmıştı. Gensler, kripto sektörüne yönelik katı tutumu nedeniyle eleştiriliyordu.

Yapay zeka tarafından üretilen sahte haberler, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Gary Gensler‘in istifasına yönelik iddiaları gündeme getirdi. Sosyal medyada yayılan söylentilerin ardından Gensler‘in istifasının dezenformasyon olduğu ortaya çıktı.

SEC Başkanı Gary Gensler‘in istifa edeceğine yönelik haberlerin yapay zeka tarafından üretilen sahte bir haber olduğu ortaya çıktı. Thecryptoalert.com isimli bir web sitesinde Gensler’in ‘bir iç soruşturmanın ardından istifasını sunduğunu’ iddia edildi. Haberde ismi verilmeyen bir yetkiliye atıfta bulunuldu. 22 Haziran’da yayın hayatına başlayan web sitesinde sadece 17 gönderinin bulunması da dikkat çekti.

Yapay zeka dedektörü ZeroGPT’de denetlenen haberin yüzde 96,8 ile YZ tarafından üretildiği ifade edildi. Thecryptoalert.com’daki içeriklerin büyük bölümünün yapay zeka araçları ile yazıldığı kaydedildi. Fox Business Network muhabiri Charles Gasparino da Twitter hesabından yaptığı paylaşımında, Gensler’in istifa haberlerinin gerçek olmadığını doğruladı. SEC Başkanı’nın istifa edeceğine dair daha önce benzer iddialar ortaya atılmıştı.

Bu haber Chip Online ve BTCHaber iş birliği ile hazırlanmıştır.