George R.R. Martinden müjde: 3 yeni Game of Thrones animasyon dizisi geliyor

Game of Thrones kitaplarının yazarı George R. R. Martin, üç farklı Game of Thrones animasyon dizisi üzerinde çalıştığını açıkladı. Bu projelerden ikisi gizli tutulurken bir tanesinin "Nine Voyages" olacağı söyleniyor.

3 yeni Game of Thrones dizisi geliyor, ama düşündüğünüz şekilde değil

Netflix'in 17. yüzyıl Japonya'sında geçen bir intikam macerasını konu alan animasyon dizisi Blue Eye Samurai, yayıncı kuruluşun 2023'teki en iyi dizilerinden biri oldu. Elbette bunu fark eden sadece seyirciler değil, bu kişilerin arasında Game of Thrones'un yazarı George R.R. Martin de bulunuyor. Martin, paylaştığı bir blog yazısında diziyi fazlasıyla övdü.

Bu övgünün devamında ise yazar, kendi animasyon projelerine değindi. Büyük beğeni toplayan "Buz ve Ateşin Şarkısı" serisinin yazarı, Game of Thrones ile ilgili 1 değil tam 3 adet animasyon projesinin üzerinde çalışıldığını duyurdu. Ancak henüz hiçbiri için yeşil ışık yakılmadığını dile getiren yazar, yakında bazı adımlar atılacağını söyledi.

Martin, daha önce HBO'da geliştirilmekte olan dört animasyon Game of Thrones projesi olduğunu ve bunlardan ikisinden vazgeçtiklerini açıkladı. Bahsettiği mevcut üç projeden ikisinin ismi ve konusu gizli tutuluyor. Ancak bu üç projeden biri, Deniz Yılanı'nın efsanevi yolculuklarını konu alan Nine Voyages. Bu dizi daha önce canlı aksiyon şeklinde planlanmıştı. Ancak bütçe kısıtlamaları canlı aksiyon versiyonunu çok pahalı hale getireceğinden, Martin yola animasyon olarak devam edileceğini söylüyor.

Bu arada Game of Thrones hayranları, Martin'in çok daha merakla beklenen bir projesinden, yani Game of Thrones serisinin altıncı romanı olan The Winds of Winter'ı bitirdiğinden söz etmediği için yazardan gelen bu tür yenilikler karşısında umutlarını yitirmeye devam ediyor.

Yazarın bu seride bir kitap yayınlamasının üzerinden 13 yıl geçti ve hayranları en son Ekim 2022'de Martin'in yalnızca birkaç yüz sayfasının kaldığını duymuştu. Şimdilik hayranlar, bu yılın sonlarında HBO'da yayınlanacak olan Thrones ile ilgili diğer yapım olan House of the Dragon'un 2. sezonuyla yetinmek zorunda kalacak.