Google ve Amazon'un yaptığı iki gizemli cihaz başvurusu ortaya çıktı

Amazon ve Google'ın yaptığı iki yeni cihaz başvurusu ortaya çıktı. Her iki cihaz da, şimdilik gizemini koruyor.

Google ve Amazon'dan iki gizemli cihaz başvurusu

Ağustos ayına girmiş olmamızla beraber sonbahardaki donanım sezonuna yaklaşıyoruz ve Amazon ve Google'dan gelen son iki FCC başvurusu, şirketlerin yakın zamanda tanıtabileceği iki yeni ürüne işaret ediyor olabilir.

Google'ın ürünü oldukça gizemli ve yalnızca "Kablosuz Aygıt" olarak tanımlanıyor. AC bağlantısı olmayan cihaz pille çalışıyor gibi görünüyor ancak 5V USB bağlantısı üzerinden çalıştırılabiliyor ve bir diyagram test için bir dizüstü bilgisayara bağlı olduğunu gösteriyor. 9to5Google'ın belirttiği üzere, başvuru bir tür Nest cihazını gösteriyor olabilir.

Premium Echo Studio akıllı hoparlörünün bir miktar yenilenmiş bir versiyonuna işaret eden Amazon başvurusu ise daha net gözüküyor. İlk bakışta ürünler arasında bariz bir bağlantı görülmüyor. Yeni ürün yine belirsiz bir şekilde “Dijital Medya Alıcısı” olarak tanımlanıyor. Ancak biraz daha incelendiğinde, başvuru dosyalarında prize takılmasını sağlayan bir AC güç kablosuna, genellikle akıllı ev ürünlerini kontrol etmek için kullanılan Zigbee radyoya sahip olduğu görülüyor. Ayrıca başvuru Amazon tarafından yapılmış gibi görünmüyor ve bunun yerine Flake LLC adlı bir şirket tarafından yapılmış olarak gözüküyor.

Ancak Amazon, ürünlerini gizli tutmak için genellikle FCC başvuruları için paravan şirketler kullanıyor ve Flake'in sunduğu diğer bir ürününün fotoğrafları Echo Studio ile tam olarak eşleşiyor.