iPhone kullanmanızı hızlandıracak, çok bilinmeyen 5 pratik ipucu

iPhone kullanırken size zaman kazandıracak ve ekranda gezinmenizi kolaylaştıracak, çok bilinmeyen 5 pratik iOS ipucunu bir araya getirdik.

iPhone kullanmanızı hızlandıracak 5 pratik ipucu

Akıllı telefon kullanmak, bizim için artık sokakta yürümek kadar doğal bir olay haline geldi. Ve neredeyse hepimiz, bu telefonları nasıl kullanabileceğimiz konusunda kendi çapımızda birer uzman haline geldik.

Yine de, muhtemelen pek çok kişinin bilmediği, akıllı telefon kullanımını hızlandıracak bazı küçük püf noktaları bulunuyor. Bu yazımızda, iPhone kullanırken başvurabileceğiniz küçük ipuçlarını bulacaksınız..

1. Hesap makinesinde yanlış yaptıysanız sıfırdan başlamanıza gerek yok

Birçok iPhone kullanıcısı, bir rakama yanlışlıkla bastıktan sonra hesap makinesinde tüm işlemi baştan başlatıyor. Fakat bunu düzeltmek için sıfırdan başlamanıza gerek yok.

Hesap makinesi uygulamasında yanlış bir sayı girdiyseniz, yanlış girilen son rakamı silmek için yanlış olanın üzerinde sola veya sağa doğru kaydırma yapmanız yeterli. Bunu sıfıra dönene kadar, istediğiniz kadar tekrarlayabilirsiniz.

2. Tek bir dokunuşla en yukarı kaydırın

Eğer uzun içeriklerin olduğu bir sayfada geziniyorsanız, başparmağınızla kaydırarak sayfaların en üstüne geri dönmek can sıkıcı olabiliyor. Neyse ki, ‌iPhone‌'un ekranının üstündeki durum çubuğuna (saat ve pil yüzdesinin göründüğü tarafa) dokunmak, sizi hızlı bir şekilde sayfanın başına getiriyor.

Bu hile, Safari ve Chrome gibi tarayıcılar için olduğu kadar genel olarak uygulamalarda da çalışabiliyor. Yalnız bu yöntemi sadece “Dynamic Island” kullanılmadığında kullanabiliyorsunuz.

3. Boşluk tuşunuzu trackpad’e dönüştürün

iPhone'unuz aslında gizli bir trackpad’e sahip. Bu özelliği, klavyedeki boşluk tuşuna uzunca basarak etkinleştirilebilirsiniz. Hataları düzeltmek için kelimeler ve harfler arasındaki o sıkışık düzenle uğraşmadan, rahatlıkla metin üzerinde gezinebilirsiniz.

Dahası, başka bir parmağınızla trackpad’e dokunarak metin de seçebilirsiniz, böylece parmaklarınızı ekranın üst tarafına götürmeden işinizi halledebilirsiniz.

4. Artık rakamları daha kolay yazacaksınız

Bu ipucu size çok bir zaman tasarrufu sağlamayacak, fakat küçük bir yardım da olsa işinize yarayabilir. iPhone klavyesinde yazarken, rakamlar için manuel olarak numaralı klavyeye geçmeye alışkınsınızdır. Ancak, alfabetik ve numaralı klavyeler arasındaki geçişi hızlandırabilecek bir ipucumuz var.

Klavyenin sol alt köşesindeki '123' kısmına dokunmak yerine basılı tutarak, parmağınızı girmek istediğiniz sayı veya sembole sürükleyebilirsiniz. Bıraktığınızda klavye otomatik olarak eski haline dönüyor. İlk başlarda buna alışmak biraz zor olabilir, alıştıkça daha rahat kullanmanızı sağlayacak.

5. Bıktıran uygulama içi değerlendirme taleplerinden kurtulun

Bazı uygulamaları açtığınızda ortaya çıkan sinir bozucu "bu uygulamayı derecelendirin" mesajını görmekten bıkmış olabilirsiniz. Neyse ki iOS, bunu tamamen ortadan kaldırmak için bir ayara sahip.

Ayarlar'a gidin ve App Store'a tıklayın. Burada uygulama içi derecelendirmeler ve incelemeler seçeneğini kaldırdığınızda artık bu isteklerle karşılaşmayacaksınız.