Gmail kapanıyor mu? Google'dan resmi açıklama geldi

Google, son günlerde ortaya çıkan "Gmail kapatılacak" iddialarına resmi olarak yanıt verdi. Peki, Gmail gerçekten kapatılıyor mu?

Gmail kapanıyor mu? Google'dan resmi açıklama geldi

Son zamanlarda yayılan ve Google'ın Gmail'i kapatacağını söyleyen haberleri mutlaka duymuş olmalısınız. Ama hemen karalar bağlamanıza gerek yok; zira bu haberler doğru değil. Olay, sadece sosyal medyada viral hale gelen bir şakadan ibaret.

22 Şubat 2024 tarihinde bir e-postanın ekran görüntüsü internette hızla yayılmaya başladı. E-postada Google'ın 1 Ağustos 2024 tarihinde Gmail'i kullanımdan kaldıracağı iddia ediliyordu.

Ekran görüntüsünü paylaşanlardan biri, Google'da Ürün Kıdemli Başkan Yardımcısı olduğunu iddia eden Chris Bakke'ydi. Resmi görünümlü e-posta duyurusunda, bir iletişim sorunu nedeniyle Gmail'in kullanımdan kaldıracağına dair bir hikaye anlatılıyordu.

Ancak bunların hiçbiri doğru değil. Google, Gmail'in Temel HTML sürümünü kullanımdan kaldırdı, yani herkes bundan sonra Standart sürümü kullanmak zorunda kalacak. Ama hepsi bu kadar, Gmail'in kendisi hiçbir yere gitmiyor.

Google, Gmail'in kullanımdan kalktığı iddiasını yalanlamak için hemen harekete geçti. Yalanlama, Bakke ve diğer pek çok kişinin aldatmacayı yayarken kullandığı platform X'te gayet iyi bir şekilde ifade edildi. Google resmi yalanlamasını yayınlamadan önce bile, X kullanıcıları Topluluk Notları özelliğini (eski adıyla Birdwatch) kullanarak içerik eklemeye çalıştı.

Bakke, bu sahte e-posta ekran görüntüsünü tek başına paylaşmamış olsa da 205 bin takipçiye ulaşması olayın yayılmasına kesinlikle yardımcı oldu. Konuya açıklık getirmek gerekirse, Bakke X için çalışıyor ve sosyal medyada şaka yapmasıyla tanınıyor.

Google'ın yıllar boyunca aniden ve hiçbir uyarıda bulunmadan ürünlerini sonlandırdığı ve hizmetlerini kapattığı bilinen bir şey. Ancak Statista'ya göre Gmail, 2018 itibariyle 1,5 milyar aktif kullanıcısıyla dünyanın en popüler e-posta hizmeti. Dolayısıyla Google'ın kapatması için hiç bir neden yok.