God of War: Ragnarok, 1 haftada kırdığı rekorla Sony tarihine geçti

God of War: Ragnarok, sadece 1 haftada kırdığı rekorla PlayStation özel oyunları tarihine geçmeyi başardı.

God of War: Ragnarok, kırdığı rekorla Sony tarihine geçti

Resmi PlayStation Twitter hesabına göre God of War: Ragnarok, çıkış haftasında diğer tüm birinci taraf PlayStation oyunlarından daha fazla satmayı başardı. Sony, oyunun ilk haftasında 5,1 milyon satış yaparak The Last of Us Part II, Marvel's Spider-Man, Uncharted 4: A Thief's End ve Ragnarok'un selefi God of War'ın (2018) önüne geçtiğini söylüyor.

9 Kasım'da yayınlanan AAA aksiyon-macera oyunu, 135 eleştirmen incelemesine göre Metacritic'te yüzde 94 puan alarak önceki oyunla aynı puana sahip oldu.

Daha önceki özel oyunlarla satışların karşılaştırılması her zaman net bir sonuç vermiyor. Şirket, muhtemelen anlık PR ihtiyaçlarını karşılamak için farklı oyunlar için çeşitli zaman dilimleri kullandı. Örneğin, The Last of Us Part II (2020'de dört milyon), Marvel's Spider-Man (2018'de 3,3 milyon) ve God of War (2018'de 3,1 milyon) için ilk üç günlük satışları duyurdu. Yine de Ragnarok'un ilk hafta satışları, 2016'nın ilk haftasında 2,7 milyon satan Uncharted 4: A Thief's End'in satışlarının neredeyse iki katına ulaştı.