Android'in hem marka,sı hem de logosu değişiyor: İşte yeni Android logosu...

Android 14’ün kararlı sürümü beklenirrken Google, yenilenmiş Android markasını ve yeni üç boyutlu Bugdroid'i duyurdu.

Android'de büyük değişim: Hem marka, hem de logo değişiyor

Android 14'ün önümüzdeki günlerde piyasaya sürülmesi beklenirken, işletim sisteminin üreticisi Google Android markasını ve logosunu güncelledi. Küçük harf stilizasyonundan uzaklaşan işletim sisteminin logosu artık büyük bir "A" ile başlıyor.

Arama devi, Android maskotu Bugdroid'e de yeni bir üç boyutlu görünüm kazandırdı. Robot resmi Android logosunun bir parçası ve şirkete göre insanların Android'den beklediği eğlenceyi yansıtıyor.

Yeşil Android robotu, Android'i rakibi iOS'tan ayıran özelliklerden bir tanesi. Android işletim sisteminin ortaya çıkışından bu yana 14 yıl geçti ve robot ilk günlerden beri onunla birlikte anılıyor. Robot karakteri 2007 yılında Google'da grafik tasarımcı olarak çalıştığı dönemde Irina Blok tarafından tasarlandı.

Blok daha sonraki yıllarda verdiği bir röportajda karakteri bağımsız olarak tasarladığını ve açık kaynaklı hale getirdiğini söyledi. Logoyu Google'da kimseye sunmamış olsa da logo Google'daki geliştiriciler arasında popülerlik kazandı ve onlar da kendi versiyonlarını üretmeye başladılar.

Google, Bugdroid'in tüm vücut görünümünü "dijital ve gerçek yaşam ortamları arasında kolayca geçiş yapabilmesi, kanallar, platformlar ve içerikler arasında çok yönlü ve güvenilir bir arkadaş olabilmesi" için güncellediğini söyledi.

Şirket daha önce de 2019 yılında Android'in logosunu ve marka rengini değiştirmişti. O dönemde popüler tatlı adlandırma şemasını da bırakmış ve büyük Android güncellemelerini tanımlamak için alfabe yerine sürüm numaralarını kullanmaya başlamıştı. Google, yeni markalı kimliğin ve 3D Bugdroid'in bu yıldan itibaren Android cihazlarda ve başka yerlerde görünmeye başlayacağını söyledi.