Google, Android'i böyle savundu!

Google, Android'in son zamanlarda aldığı en büyük eleştiriye işte böyle cevap verdi!

Google, Android'i savundu!

Android işletim sistemine yönelik zararlı yazılımların sayısında artış görünürken, açık kaynak kodlu bu mobil işletim sisteminin güvenlik açısından riskler barındırdığına dair eleştirilerin sayısı da artıyordu. Google'da Android departmanının başındaki Sundar Pichai, İspanya'daki MWC etkinliğinde bu iddialara yönelik bir açıklama yayınladı.

Sundar Pichai, Android'deki zararlı yazılım oranının yüksek olmasının sebebinin Android'in dünyanın en popüler mobil işletim sistemi olmasıyla açıklarken, "eğer ben de bir zararlı yazılım hazırlayacak olsam, en fazla kullanıcısı olan Android'i hedef alırdım," yorumunu yaptı.

Android'in açık kaynak kodlu olmasının ise riskleri arttıran değil azaltan bir faktör olduğunun altını çizen Sundar Pichai bu sayede çok daha fazla gözün zararlı yazılımları tespit edebilme fırsatının oluştuğunun altını çizdi.

Android bölümünün yöneticisi, eski Android sürümleriyle satılan eski telefonların güvenlik konusundaki en büyük mesele olduğunu hatırlatarak telefon üreticilerine en son sürüm Android'i kullanmaları konusunda baskı yaptıklarını da hatırlattı.

Okuyucu Yorumları