Google bu işe çok kızacak: Elon Musk, X'i "küçük YouTube" yapmaya hazırlanıyor

X'in sansasyonel patronu Elon Musk, X üzerinde daha fazla ve daha derin video içeriğinin yer alması için X TV'yi hayata geçiriyor. Ama sızan ilk görüntüler, Google'ın bu işe çok kızabileceğini gösteriyor.

Elon Musk, X'i "küçük YouTube" yapmaya hazırlanıyor

On yıl önce Apple'ın, telefonlarının köşesini kıvrımlı yaptığı için Samsung'a açtığı "bizi taklit ediyor" suçlamalı milyar dolarlık davalar çoktan tarihe gömüldü. Artık dev teknoloji şirketleri sabah kalkıp rakiplerinin en sevilen özelliğini neredeyse birebir alıp kopyalıyor ve yayına sokuyor. Örneğin Facebook'un patronu Zuckerberg, Snapchat'in patronuna defalarca satın alma teklifi gönderip sonuç alamayınca, SnapChat'in "hikayeler" özelliğini birebir alıp Facebook ekosistemine uygulamıştı. Ardından da Google bu özelliği alıp "Shorts" ismiyle YouTube'a ekledi.

Şimdi de elektrikli arabaların, kripto paraların, galaksilerin ve sosyal medyanın kralı Elon Musk, YouTube'un birebir ara yüzünü alarak, X'in TV uygulaması içine koyuyor ve kullanıcılarına televizyon üzerinden X videoları izlettirmek istiyor. Uygulamanın ana ekranı, uygulama araştırmacısı Nima Owji tarafından yayınlandı. Uygulama henüz test aşamasında ama piyasaya çıktığında ortalığı karıştıracak gibi görünüyor.

Buna ek olarak, web tabanlı olan X TV uygulaması, sol dikey menüdeki büyüteçle tanımlanabilen bir arama işlevine de sahip. Bu da, YouTube'un TV'lerdeki arama işlevini fazlasıyla anımsatıyor. Uygulamayla ayrıca SpaceX gibi belirli hesapları takip edebilir ve içerikleri için bildirimleri etkinleştirebilirsiniz.

Bakalım YouTube'un buna cevabı ne olacak?