Google Canvas ile Tarayıcınızda Karalayın

Google'ın sessizce gelen yeni web uygulaması, web tarayıcınızda şekiller karalamanıza izin veriyor!

Tarayıcınızda çizim yapın

Google'ın kısa bir süre önce yayınladığı web uygulaması Chrome Canvas, web tarayıcınızda çizim yapıp, not almanızı sağlıyor. Herhangi bir duyuru yapılmadan ortaya çıkan uygulamaya canvas.apps.chrome adresinden ulaşılabiliyor.

Çizimleriniz otomatik olarak Google hesabınıza kaydediliyor, böylece internet bağlantısı olduğu sürece her yerden erişilebiliyor ve PNG dosyası olarak indirilebiliyor. Temel çizim araçları sunan uygulamada kalem, tükenmez kalem, marker veya tebeşir kullanabiliyorsunuz. Renk olarak önceden belirlenmiş renkleri seçebiliyor veya özel renk menüsünü kullanarak herhangi bir rengi seçebiliyorsunuz. Hareketlerinizi geri almanızı sağlayacak bir silgi de uygulamaya dahil edilmiş.

WebAssembly'yi destekleyen herhangi bir tarayıcı, örneğin Firefox, Chrome Canvas'ı çalıştırabiliyor. Fare veya touchpad ile çizim yapabiliyorsunuz ancak muhtemelen dokunmatik ekranda daha iyi bir deneyim elde edeceksiniz.

Google'ın ilk çizim aracı Canvas değil. Firma daha önce mobil cihazlara yönelik bir AR çizim aracı sunmuş ve sanal gerçekliğe yönelik bir 3D MS Paint stili bir uygulama yayınlamıştı. Bunların yanında Keep Notes (eski adıyla Google Keep) de Chrome ve mobil uygulamalar üzerinden çizim yapmanıza izin veriyor.

Canvas güzel bir uygulama ancak bir veri canavarı olan Google'ın çizdiklerimizden kişilik analizi yapıp yapmayacağı fikri, açıkçası aklımızdan geçmiyor değil.

Okuyucu Yorumları