Google Chrome, artık daha az yük olacak!

Google Chrome, yeni sürümüyle birlikte "en kötü huyunu" rafa kaldıracak!

Google Chrome "rahatlıyor"

En popüler tarayıcılardan Google Chrome'un PC ve akıllı telefonlarda kullandığı belleğin yakında belirgin bir biçimde azalması bekleniyor. Buna göre iki ay içerisinde kullanıma sunulacak olan yeni Chrome sürümü, kullanıcıların bilgisayarlarında artık büyük bir yük oluşturmayacak.

Bellek gücünün bu gibi cihazlarda önemli bir kaynak olduğu ve uygulamaların onun sayesinde daha hızlı olabildiği ve daha çok işlem yapabildiği biliniyor. Bu doğrultuda daha karmaşık yapıya sahip web siteleri ve daha güçlü web tarayıcıları da giderek daha çok bellek tüketiyor.

Bu anlamda bellek kullanımında bir azaltılmaya gidilmesi oldukça önemli bir adım. Fakat bu değişiklikle birlikte kullanıcıların, donanımlarının bir anda hızlanmasını beklemeleri de doğru değil. Zira PC'ler ve telefonların belleği yeni modellerle sürekli olarak artsa da yeni uygulamalar ve web siteleri de arayı hızlıca kapatıyor.

Chrome'daki değişiklik ise, Chrome ekibinin tarayıcının V8 olarak adlandırılan bölümü üzerinde yaptığı geliştirmelerle mümkün olacak. V8; Imgur, Reddit, Twitter ve The New York Times gibi web sitelerinin bellek izlerini belirgin bir biçimde azaltan JavaScript programlarını kullanıyor. Bellek kullanımında yüzde 40-50 oranında bir azalma sağlayacağı tahmin edilen değişikliğin Aralık ayında Chrome 55 sürümüyle kullanıma sunulması bekleniyor.

Okuyucu Yorumları