Netscape döneminden beri hayatımızda olan bu simgeyi, Google Chrome'da artık görmeyeceğiz

Google, bir web sitesinin güvenli olup olmadığı konusunda yalnızca “kilit” simgesine güvenilemeyeceği düşüncesiyle bu simgeyi kaldıracağını duyurdu. Yerine gelecek olan yeni simge ve sunacakları ise bir hayli farklı.

Chrome, Netscape'ten beri hayatımızda olan bu simgeyi kaldırıyor

İnternette gezinirken, muhtemelen URL çubuğunda görünen küçük kilit simgesini fark etmişsinizdir. Bağlantınızın gerçekten güvenli olduğundan emin olmak için yeni bir siteyi ziyaret ettiğinizde bu kilidin olup olmadığını kontrol etmek bir internet güvenliği tavsiyesi. Ancak Google, bu kildiin artık güvenlik amacına hizmet etmediğini düşünüyor olsa gerek. Zira şirket, kilidi kullanımdan kaldıracağını duyurdu.

Kilit simgesi, ağ bağlantısının tarayıcı ile site arasında güvenli bir kanal olduğunu ve ağ bağlantısının 3’üncü şahıslar tarafından kurcalanamayacağını veya gizlice dinlenemeyeceğini belirtmek için vardı ve Netscape'in 1990'lardaki ilk sürümlerinden bu yana tarayıcılarda yer alıyordu. Google şimdi bu kilit simgesini, kontrolleri ve ayarları belirtmek için farklı bir ikon ile değiştirmeyi planlıyor.

Kilit simgesi yerine bu simge gelecek.

Google kilit simgesini nötr bir göstergeyle değiştirerek, kilit simgesinin bir sayfanın güvenilirliğiyle ilişkili olduğu şeklindeki yanlış anlaşılmayı ortadan kaldırmayı umuyor ve kullanıcılara bu yeni simgeye tıklandığında ortaya çıkan izin denetimlerini ve ek güvenlik bilgilerin daha erişilebilir hale getirmeye yardımcı olmayı hedefliyor.