Google da Katlanan Telefon İçin Çalışıyor!

Katlanan telefon üretmek isteyen devlerin arasına Google'da eklendi! İşte firmanın hayalindeki telefon.

İşte Google'ın katlanan planı

Katlanabilen telefon denildiğinde akla Samsung Galaxy Fold, Huawei Mate X gibi cihazlar geliyor. Şimdi ise Google, kendi katlanan ekranlı telefonuyla bu piyasaya bir adım atmak istiyor.

Google da Katlanan Telefon İçin Çalışıyor!

Patently Mobile tarafından keşfedilen Google patentleri, katlanabilen Google telefonunun nasıl çalışacağına dair birkaç fikri ortaya koyuyor. Çizimler ilk aşamalara ait olduğundan çok fazla ayrıntı yer almıyor ama yine de genel bir fikir veriyor.

İlk tasarımda kullanılmadığında yukarıdan aşağı doğru kapanan, kapandığında ekranı içinde kalan bir telefon görünüyor. Samsung'un bir sonraki Galaxy Fold için böyle bir tasarım düşündüğü biliniyor. Bir başka tasarımda üç bölümden katlanan bir telefon yer alıyor. Bu tasarımda üç katman üst üste gelerek küçük bir cihaza dönüşebiliyor. Çoğu firmanın telefonu ikiye katlandığından bu tasarım ilginç görünüyor.

Görünen o ki büyük markaların tamamı, piyasada birer katlanan telefon bulundurmak istiyorlar. Google'ın avantajı ise Android'i de geliştirmesi ve bu alanda dilediği yeniliği direkt olarak Android'e ekleyebilecek olması.

Google'ın resmi duyurusu için uzunca bir süre beklememiz gerekebilir. Firma, hem az sayıda telefon tanıtmasıyla tanınıyor, hem de tanıtımları genellikle yılın sonunda yapıyor. Firmanın katlanan cihazıyla ilgili yeni bilgileri bize ulaşır ulaşmaz sizinle paylaşacağız.

Okuyucu Yorumları