Google, diğerlerinden çok farklı bir yapay zeka destekli video oluşturma aracı olan Vids'i duyurdu

Google, Workspace uygulamalarının arasında yer alacak Vids'i duyurdu. Yeni uygulama, kullanıcıların video oluştururken yapay zekadan yardım almasını sağlıyor. Hepsi bir arada olarak tanımlanan uygulama video, yazı, prodüksiyon ve düzenleme asistanı olarak kullanılabilecek.

Google yapay zeka destekli ilk video oluşturma aracı Vids'i duyurdu

Google, Cloud Next '24 etkinliğinde, Vids adlı yapay zeka destekli yeni video oluşturma uygulamasını duyurdu. Uygulama Google'ın Drive, Meet, Docs, Sheets ve Slides gibi diğer Workspace uygulamalarının arasında yer alacak.

Google, Vids'i hepsi bir arada video, yazı, prodüksiyon ve düzenleme asistanı olarak tanımlıyor. Vids, son aylarda gördüğümüz diğer yapay zeka destekli video oluşturucuların aksine, bir şehir caddesinde yürüyen bir çiftin kliplerini oluşturmak için değil, iş için geliştirilen bir uygulama.

Aşağıdaki tanıtım videosunda görebileceğiniz gibi, ilk aşama "Bir satış eğitimi videosu oluşturmama yardım et" gibi bir komut istemiyle başlıyor. Ardından ilgili belgeleri eklemek ve uygulamanın bir storyboard oluşturması için birkaç saniye beklemek gerekiyor. Video taslağı isteğe göre düzenlenebiliyor ve bir stil seçilebiliyor - ki bu noktada Vids videonun ilk taslağını oluşturuyor.

Taslağı izledikten sonra, seçilen tüm stok videolarda, görüntülerde ve arka plan müziğinde uygun değişiklikleri yapabiliyor ve AI tarafından oluşturulan videoya önceden ayarlanmış bir seslendirme ekleyebiliyorsunuz. Ayrıca, videonun çalışmaya uygun olduğundan emin olmak için süreç boyunca arkadaşlarınız ve iş arkadaşlarınızla işbirliği yapabiliyorsunuz.

Google Vids için henüz resmi bir çıkış tarihi vermedi, ancak uygulama Haziran ayında Google Workspace Labs'de kullanıma sunulacak. Google, uygulamayı Workspace Labs'de test edip geliştirdikten sonra belirli Gemini for Google Workspace planlarına dahil edecek.