Google, Dünya Kuantum Günü'nü kutlamak için çok özel bir oyun yayınladı: Qubit Game'i siz de deneyebilirsiniz...

Google, Dünya Kuantum Günü'nü kutlamak ve kuantum bilgisayarla olan ilgiyi artırmak amacıyla çok özel bir oyun yayınladı. Qubit Game isimli oyunu hemen şimdi, siz de deneyebilirsiniz...

Google'dan, kuantum bilgisayarlarla ilgilenenlere çok özel bir oyun: Qubit Game...

Dün Dünya Kuantum Günü'ydü ve Google, Qubit Game'i yayınlayarak bu günü farklı bir şekilde kutladı. Şirket, Doublespeak ile ortaklaşa oluşturulan bu oyunun "her seferinde bir kübit ekleyerek bir kuantum bilgisayarı oluşturmaya yönelik eğlenceli bir yolculuk" olduğunu söylüyor. Ayrıca oyunun ve Dünya Kuantum Günü'nün bu alana ilginin artmasına yardımcı olacağını umuyor.

Oyun, bir kuantum bilgisayarın temel yapı taşı olan kübitler etrafında dönüyor. Oldukça basit olan bu oyunun amacı, kübitleri serin tutarken sayılarını artırmak; herhangi bir kuantum matematiği veya fiziği öğrenmenize gerek yok. Ne kadar çok kübitiniz varsa, sıcaklığı kübitlerden uzak tutmak o kadar zorlaşıyor. Google Quantum eğitim başkanı Abe Asfaw tarafından söylendiği üzere bir süre sonra yeni yükseltmeleri keşfedecek, büyük araştırma projelerini tamamlayacak ve kuantum bilgisayarların nasıl oluşturulduğunu biraz daha iyi anlayacaksınız.

Bu oyunun yayınlanmasının amacı, bu alanda çalışan çok az insan olmasından dolayı kuantum hesaplamaya dikkat çekmek olarak belirtiliyor. Bu amaçla Google, eğitimcileri konu hakkında konuşmaya teşvik etmeyi ve kuantum hesaplama araştırmalarına erişimi genişletmeyi umarak oyunu derslere getiriyor.

Asfaw, "Kuantum bilgisayarları inşa eden veya kullanan kariyer peşinde koşan ve kuantum bilimcisi veya mühendisi olmanın nasıl bir şey olduğunu anlayan daha fazla öğrenciye ihtiyacımız var" diyor ve sözlerini şöyle tamamlıyor: "Benim için, Dünya Kuantum Günü bununla ilgili: herkese kuantum hesaplamanın gerçekte ne olduğunu ve nasıl dahil olabileceklerini göstermek."