Google Haritalar uygulaması, artık Apple Haritalara fazlasıyla benzeyecek

Dünya genelinde en çok kullanılan navigasyon ve harita uygulamalarından biri olan Google Haritalar, yeni renkleriyle Apple Haritalar'a fazlasıyla benzemiş gibi görünüyor.

Google Haritalar uygulamasına Apple Haritalar makyajı geliyor

Google, Haritalar uygulaması için görsel bir yenileme yapıyor gibi görünüyor. Yeni arayüzde renk şeması, Apple Haritalar'a oldukça fazla benziyor.

Google henüz resmi olarak bir açıklama yapmış değil, ancak 9to5Google ve diğer kaynaklar yenilemeyi fark etti. Bu aşamada yeni görünümün test edilip edilmediği ya da kalıcı olup olmadığı belli değil.

Beyaz yollar ve gri bir arka plan yerine, Google Haritalar artık Apple Haritalar gibi gri yollar ve beyaz bir arka plana geçiş yapabilir. Okyanusların ve göllerin mavisi de parlaklaştırılmış ve bu da yine rakip harita uygulamasını çağrıştırıyor.

Yeşiller koyulaştırılırken, navigasyonda açık mavi yerine koyu mavi bir rota oku kullanılıyor (trafiğe bağlı olarak sarı veya kırmızıya dönüşebilir). Uygulamada haritanın altında daha küçük bir dizi sekme ile alt çubukta da değişiklikler var.

2020'den bu yana Google Haritalar için böyle bir görsel yenileme görmedik. Ondan önceki güncelleme 2017'deydi. Yani bu gerçekten kalıcı bir değişiklikse, önceki güncellemelerin zamanlamasına uygun görünüyor.

Apple Haritalar renk düzeninin benimsenmesine gelince, bu oldukça açık. Hem Apple hem de Google'ın, haritalar söz konusu olduğunda insan gözü için hangi renklerin en iyi sonucu verdiği konusunda aynı sonuçlara vardığına şüphe yok. Benzer görünümlü uygulamaların Google ve Apple için başka bir faydası daha var: İnsanların geçiş yapmasını kolaylaştırıyor.