Google Haritalar'a çok işe yarayacak yeni özellikler geliyor

Google, haritalar uygulaması için yenilikleri hayata geçirmeye devam ediyor. Yakında trend listeleri, özelleştirme seçenekleri ve yapay zeka özetleri Haritalar uygulamasında belirecek.

Google Haritalar'a çok işe yarayacak yeni özellikler geliyor

Google, Google Haritalar'ı kullanarak seyahat planları yaparken içerik önerilerini iyileştirmek için bazı yeni özellikler duyurdu. Yeni bir şehir aradığınızda, Artık Haritalar topluluğu tarafından belirlenmiş mekanlar ve seyahat siteleri tarafından oluşturulan gidilecek yerler için önerilen listeleri göreceksiniz.

Buna ek olarak, Google Haritalar, halkın bölgeye olan ilgisine göre Trending, Top ve Hidden Gem başlıklı restoran listeleri oluşturacak. Google bu yenilikleri kendi sözleriyle şöyle açıkladı:

  • Trend listesi, Haritalar'da son zamanlarda popülerliği artan yerlerle haftalık olarak güncellenecek. En yeni popüler noktaları keşfetmenize yardımcı olmak için bu ideal bir özellik.
  • En İyiler listesi, Haritalar topluluğunun sürekli olarak sevdiği yerleri gösterecek. Bir bölgenin denenmiş ve gerçek, uzun süredir devam eden favorilerini bulmak için burayı kontrol edin.
  • Gems listesi, bir mahallenin en iyi saklanan sırrı olabilecek yerler içindir. Henüz keşfedilmemiş ama çok iyi restoranları bu sekme altında bulabilirsiniz.

Bu haftadan itibaren, bu listeler ABD ve Kanada'da 40'tan fazla şehirde gösterilecek. Google, önümüzdeki aylarda Haritalar topluluğundan gelen en iyi listeleri öne çıkarmaya başlayacak. Topluluk kaynaklı içerikten bahsetmişken, Google geçtiğimiz günlerde 2023 yılında Arama ve Haritalar'da yapılan 170 milyondan fazla sahte yorumu temizlediğini açıkladı.

Arama devi ayrıca, Haritalar'a biraz daha yapay zeka gücü katıyor ve bir yeri aradığınızda önemli şeyleri bir bakışta göstermek için yapay zeka kullanacağını söylüyor. Artık Google'ın yapay zekasının Haritalar topluluğundan gelen önemli bilgileri tanımlamasıyla bir bakışta bir yer ve öne çıkan özellikleri hakkında iyi bir fikir edinebilirsiniz. Haritalar'da bir yeri açtığınızda, bir restoranın ünlü taco'ları veya bir barın rahat ortamı gibi insanların o yer hakkında sevdiği şeyleri özetleyen fotoğraflar ve yorumlar göreceksiniz.

Google, gidilecek yeni yerler keşfetmek için metin komutları girmenize olanak tanıyan üretken bir yapay zeka özelliğini halihazırda deniyor. Şirket geçen ay bu özelliğin sınırlı sayıda test kullanıcısına sunulduğunu duyurmuştu.