Google, Haritalar'a da üretken yapay zeka özellikleri ekliyor

Google, üretken yapay zekayı şimdi de Haritalar uygulamasına getirmeye hazırlanıyor. Yeni yapay zeka özellikleri, Google Haritalar'ı çok daha akıllı hale getirecek gibi görünüyor.

Google, Haritalar'a da üretken yapay zeka özellikleri ekliyor

Google, üretken yapay zeka yeteneklerini şimdi de Haritalar’a getiriyor. Şu anda erken erişim aşamasında olan bu özellik, şimdilik yalnızca belirli bölgeler ve seçkin Yerel Rehberler üyeleri için kullanılabilir durumda, ancak teknolojinin ilginç bir kullanımı gibi görünüyor. Temel olarak bu araç, bir ülkeyi veya şehri gezerken yeni yerler keşfetmek için doğal dili kullanarak uygulamayla konuşmanıza imkan tanıyor.

Uygulamaya istediğiniz soruyu sorabiliyorsunuz ve şirketin geniş dilli modelleri, Yerel Rehberler programı kapsamında topluluk üyeleri tarafından sağlanan bilgilerin yanı sıra 250 milyondan fazla yer hakkındaki bilgileri analiz ederek size uygun bir sonuç veriyor. Örneğin, farklı diyet kısıtlamaları olan arkadaş grubunuz için ideal bir restoran aradığınızda, uygulamanın, hepinizin ihtiyaçlarını karşılayacak bir restoran sunabilmesi gerekiyor.

Google, sistemin “ihtiyaçlarınız ne kadar spesifik, niş veya geniş olursa olsun” kusursuz çalışacağını söylüyor. Ayrıca bu araç bir üretken yapay zeka ürünü olduğundan dolayı çok daha fazla şey isteyebilir ve örneğin bir yiyecek alışverişi yaptıktan sonra piknik yapmak için en uygun noktayı bulmasını talep edebilirsiniz.

Bu özellik aynı zamanda anlık gereksinimler için de kullanılabilir ve Google, ani bir yağmur fırtınası durumunda yapay zekadan etkinlikler isteme örneğini veriyor. Ancak bu özellik şimdilik oldukça sınırlı ve yalnızca belirli bölgelerdeki ABD kullanıcıları tarafından kullanılabiliyor.

Elbette bu Google’ın yapay zeka alanına attığı ilk adım değil. Şirket, kısa bir süre önce Chrome tarayıcısına üretken yapay zeka özellikleri ekledi ve yapay zeka destekli not alma uygulamasını ABD’deki herkesin kullanımına sundu. Ayrıca Bard sohbet robotunu geliştirmeye ve Pixel telefonlarını her türlü yapay zeka aracıyla doldurmaya devam ediyor.