Google Haritalar'a güvendiler, 1 hafta boyunca Avustralya bataklıklarında mahsur kaldılar

İnsanoğlu, navigasyon uygulamaları olmadan artık yolunu bulamayan bir medeniyete dönüştü ve bu acı gerçeğin son kurbanları da Avustralya'da Google Maps'e güvenip gezmeye çıktıktan sonra bir hafta boyunca kaybolan Alman turistler oldu.

Google Haritalar'a güvendiler, 1 hafta boyunca Avustralya bataklıklarında mahsur kaldılar

İki Alman turist, hayatlarını Google Haritalar'ın ellerine bırakıp uygulamadan gelen direktifleri körü körüne takip ederek, dünyanın en vahşi bölgelerinden biri olan Avustralya ormanlarının derinliklerine indiler ve oradan tekrar çıkabilmeleri bir hafta sürdü.

Philipp Maier ve Marcel Schoene, Cape York Yarımadası'nın güneydoğusundaki tropik şehir Cairns, Queensland'den, 40 km uzaklıktaki küçük Bamaga kasabasına kadar günü birlik küçük bir gezi yapmak istediler, ancak bu girişim onlara bir hafta boyunca yaklaşık1.000 km'lik bir hayatta kalma macerasının kapılarını açtı.

Çift, Google'ın navigasyon hizmetinin direktiflerini dinleyerek bölgenin ana ulaşım bağlantısı olan Yarımada Kalkınma Yolu'ndan toprak bir yola ve bir milli parka saptı. Altmış kilometre sonra dört çeker araçları çamura saplandı ve yola yürüyerek devam etmek zorunda kaldılar. Çiftin kaybolduğu yer, Avustralya'nın en vahşi doğasına sahip ve İngiltere büyüklüğündeki alanda sadece 18.000 kişi yaşıyor.

Çift araçlarını bırakıp geri dönmeye çalışsalar da, yağan yağmurlar, fırtınalar bölgenin sele kapılmasına da neden oldu. Çıkış yolu aradıkça daha da bilinmez noktalara doğru ilerlediler ve bir hafta boyunca gece gündüz, timsahlar ve yılanlarla dolu bu vahşi doğada korkunç bir deneyim yaşadıktan sonra ana yola dönmeyi başardılar.

Google, bu yanlış yönlendirmenin nedenlerini araştırdığını açıkladı ama burada sorumlu biraz da insanın bile giremediği yeri keşfetmek için, haritasız, pusulasız, ekipmansız bir şekilde mobil bir uygulamaya güvenen kullanıcılardaymış gibi hissediyoruz. Siz ne dersiniz?