Google Haritalar'a "tünel dopingi" geldi

Google Haritalar, yakın zamanda aldığı güncellemeyle tünel içlerinde de yol göstermeye başladı. Ama ne yazık ki bu özellik herkesin hizmetine sunulmuş değil.

Google Haritalar'a "tünel dopingi" geldi

Söz konusu navigasyon uygulamaları olduğunda, çoğumuzun aklına gelen ilk alternatif Google Haritalar oluyor. Ve bu uygulama gerçekten de çoğu zaman stabil çalışıyor. Ancak Google Haritalar ne yazık ki tünellerden geçerken zaman zaman sorunlarla karşılaşabiliyor ve burada kullanıcılar zorluk yaşayabiliyor. Neyse ki uygulamanın eksik yanı olarak görülen bu sorun nihayet çözüldü.

SmartDroid tarafından tespit edilen yeni bir özellik, uygulamanın Android sürümünün GPS sinyallerinin normalde ulaşamadığı alanlarda konumunuzu izlemek için Bluetooth işaretçilerini kullanmasına imkan tanıyor. Bu özelliği halihazırda destekleyen ve Google'ın sahibi olduğu Waze'e göre, bu işaretçiler telefonunuza konum verisi sağlayan Bluetooth sinyalleri iletiyor. Uygulama daha sonra bu bilgileri cihazın mobil bağlantısıyla birlikte kullanarak tipik bir GPS bağlantısında olduğu gibi gerçek zamanlı trafik verileri sağlıyor.

Tek sorun, bu özelliğin yalnızca seyahat ettiğiniz tünelde Bluetooth işaretçileri varsa çalışacak olması. Waze'in halihazırda New York City, Chicago, Boston, Paris, Rio de Janeiro, Brüksel ve diğerleri dahil olmak üzere dünyanın çeşitli şehirlerinde işaretçilerin yerleştirildiği çeşitli iş ortaklıkları var.

Google Haritalar'da bu özelliği etkinleştirmek için, Android uygulamasının sağ üst köşesinden profilinizi ve ardından Ayarlar > Navigasyon Ayarları'nı seçmeniz gerekiyor. Daha sonra sayfanın en altına inerek Bluetooth tünel işaretçilerini açmanız ve Google Haritalar etkinleştirmek için izin istediğinde İzin Ver'i seçmeniz gerekiyor. Ne yazık ki özellik henüz iOS için sunulmuyor.

9to5Google'ın belirttiği üzere, bazı kullanıcılar bu özelliği ilk olarak Ekim 2023'te görmeye başladı. Ancak özelliğin artık daha yaygın bir şekilde kullanılmaya başlandığı görülüyor. Bu özelliğin iOS'taki Google Haritalar'a gelip gelmeyeceğini ya da ne zaman geleceğini henüz belirsiz. iPhone kullanıcısıysanız, şimdilik tünellerde yol tarifi almak için Waze'i kullanmaya devam etmeniz gerekiyor gibi.