Google Haritalar'a yeni özellikler geliyor, Zaman Çizelgesi tamamen değişiyor

Google, Haritalar uygulamasına önümüzdeki haftalarda kademeleri olarak gelecek özellikleri duyurdu. Bu yeniliklerin arasında belki de en önemlisi, Zaman Çizelgesi konusunda olacak.

Google Haritalar'a yeni özellikler geliyor

Google, önümüzdeki haftalarda kademeli olarak kullanıma sunulacak yeni Google Haritalar özelliklerini ve değişikliklerini duyurdu. Arama devi, Zaman Çizelgesi özelliğinin Google Haritalar’daki çalışma biçiminde büyük bir değişiklik yapıyor.

Google, Zaman Çizelgenizi ve ilgili verilerini doğrudan cihazınıza kaydetmeye başlayacağını söyledi. Bu özellik henüz hazır değil ve güncelleme önümüzdeki yıl Android ve iOS’ta yayınlanmaya başladığında kullanıcılar bilgilendirilecek.

Açıklama şu şekilde: "Haritalar’daki Zaman Çizelgesi özelliği, bulunduğunuz yerleri hatırlamanıza yardımcı olur ve Konum Geçmişi adı verilen bir ayar tarafından desteklenir. Konum Geçmişini açmayı seçen kullanıcılar arasındaysanız (varsayılan olarak kapalıdır), çok geçmeden Zaman Çizelgeniz doğrudan cihazınıza kaydedilecek ve verileriniz üzerinde daha fazla kontrol sahibi olmanızı sağlayacak. Daha önce olduğu gibi, istediğiniz zaman bilgilerinizin tamamını veya bir kısmını silebilir veya ayarı tamamen devre dışı bırakabilirsiniz.”

Zaman Çizelgesi, ziyaret ettiğiniz yerlerin ve kullandığınız rotaların kaydını tutan kişisel bir harita. Özelliğin çalışması için Konum Geçmişinin etkinleştirilmesi gerekiyor ve Google, Konum Geçmişi için otomatik silme işlevinin varsayılan olarak üç ay olacağını söyledi.

Google, Zaman Çizelgenizi daha uzun bir süre saklamak istiyorsanız otomatik silme sürenizi genişletmeyi veya özelliği tamamen devre dışı bırakmayı seçebileceğinizi de belirtiyor. Google Haritalar, Zaman Çizelgesini cihazınıza kaydederken, düzenli aralıklarla bunun şifrelenmiş bir kopyasını Google hesabınıza yedeklemenize de imkan tanıyor. Bu sayede, Zaman Çizelgesinize yeni bir cihazda devam edebilir veya telefonunuzun kaybolması durumunda verileri kurtarabilirsiniz.

Google Haritalar’da GPS konumunuzu belirten mavi nokta da önümüzdeki haftalarda daha kullanışlı hale gelecek. Yeni yeteneklerin arasında park yerinizi kaydetmek, konumunuzu paylaşmak ve yakındaki yerleri görmenize imkan tanımak gibi çeşitli özellikler bulunuyor.

Ayrıca, doğrudan Google Haritalar’dan son etkinliklerinizi görüntüleyebilecek ve belirli bir yer için tüm aramalarınızı, yol tariflerinizi, ziyaretlerinizi ve paylaşımlarınızı silebileceksiniz.