Google Haritalar'ın en büyük sorunu çözülüyor: Artık etrafınızda dönüp durmayacaksınız

Google Haritalar, kullanıcıların en çok şikayet ettiği sorunu nihayet ortadan kaldırmaya hazırlanıyor. Artık Google Maps kullanırken etrafınızda dönüp durmayacaksınız.

Google Haritalar'ın en büyük sorunu çözülüyor

Immersive View gibi Google Haritalar özellikleri etkileyici ve güzel olsa da, bazen uygulama içinde temel özelliklerin biraz daha iyi çalışmasını isteyebiliyoruz. Neyse ki, Android telefonlar için yeni bir güncelleme, Haritalar’da sık karşılaşılan bir hatanın (yani telefonunuzun hangi yöne baktığınız konusunda kafa karışıklığı yaşamasının) giderilmesine yardımcı olacak.

9to5Google tarafından bildirildiği üzere, resmi Android Geliştiricileri blogundaki yeni bir gönderide, Android telefonlar için Fused Orientation Provider (veya FOP) adı verilen ve sonunda “herkes için tutarlı cihaz yönlendirmesi” sağlamayı vaat eden yeni ve güçlü bir API açıklanıyor.

Android telefonunuz, artırılmış gerçeklik ve pusulası da dahil olmak üzere pek çok şey için “cihaz yönlendirmesini” temel alarak çalışır. Ancak en yaygın kullanım örneklerinden biri, bir yere geç kaldığınızda hangi yöne gitmeniz gerektiğini size göstermeye yardımcı olmaktır.

Google Haritalar ve diğer navigasyon uygulamaları bu konuda hala hayal kırıklığı yaratabiliyor ve telefonumuzun ekranındaki mavi noktaya ve onun yönünü gösteren ışınına güvenip güvenmeyeceğimize karar vermeye çalışırken bizi olduğumuz yerde dönmek zorunda bırakabiliyor. Ancak FOP, “ivmeölçer, jiroskop ve manyetometreden gelen sinyalleri” birleştirerek “tutarlı cihaz yönelimi” sağlayabildiğini iddia ediyor.

Android’deki Google Haritalar zaten bu API'yi kullanıyor olsa da, geliştirici gönderisinde Google’ın üçüncü taraf uygulamaları ve “Google Haritalar için manyetik bozulmalarla daha iyi başa çıkmak, koninin güvenilirliğini artırmak için yakın zamanda değişiklikler eklediği” belirtiliyor.

Bu özellik “düşük kaliteli sensörler ve OEM uygulamalarını” telafi etmek için tasarlandığından dolayı hangi Android telefonu kullanırsanız kullanın yaşadığınız deneyimi iyileştirecektir. Dolayısıyla, ister bir Google Pixel 8 Pro’ya, ister başka bir Android telefona sahip olun, Google Haritalar ve diğer harita uygulamalarının hangi yöne baktığınız konusunda daha az kafa karışıklığı yaşadığını göreceksiniz.

Son yıllarda akıllı telefon donanımında yaşanan büyük gelişmelere rağmen, “cihaz yönelimi” sorunu, GPS ve pusulaların sınırlamaları nedeniyle büyük kentsel alanlarda çözülmesi zor sorunlardan biri olarak öne çıkıyordu. Bu nedenle, Google Haritalar'daki mavi noktanın ve onun yön verici ışınının, özellikle yerel manyetik bozulmalar varsa, yoğun nüfuslu kentsel alanlarda sizi güvenle yanlış yöne yönlendirmesi oldukça yaygın bir problemdi.