Google ile "Ölüm adası" turu!

Hollywood filmlerinin "dehşet seti" olarak kullandığı ıssız adada gezmeye ne dersiniz!

Google ile "Ölüm adası" turu!

Resmi adı Hashima olan ama daha çok diğer ismiyle yani "Ölüm Adası" olarak tanınan ve son James Bond filminde set olarak kullanılan ada artık Google Street View'da.

Japonya'nın Nagasaki yarımadası açıklarında yer alan ve bir zamanlar 5.000 kişiye ev olan ada, kömür endüstrisinin yaşadığı küresel krizin ardından 1974 yılında terk edilmiş. Bugün adada yaşayan hiç kimse yok: Ziyaretçilerin karşısına yıkılmaya yüz tutmuş apartman blokları ve vahşi otların bürüdüğü ıssız sokaklar çıkıyor. Ama adayı pek ziyaret eden çıkmadığını belirtelim. Son olarak Bond filmi Skyfall'da siber teröristlerin karargahının bulunduğu terk edilmiş adada geçen sahneler burada çekilmiş. Ada, filmin gösterime girmesinin ardından, kısa süreli de olsa tekrar ilgi görmüş ancak son günlerde tekrar eski "sakin" günlerine geri dönmüş.

Adanın son ziyaretçilerinden biri de sırtındaki özel çanta aracılığıyla ada sokaklarını kayda geçiren Google görevlisi. Yaklaşık iki saat adada dolaşan görevli, terk edilmiş sokakları ve viraneleri Google Street View için kayda geçirmiş. Eğer siz de Ölüm Adası sokaklarında sanal bir tur atmak isterseniz, bu Google Maps bağlantısını kullanabilirsiniz.

Okuyucu Yorumları