Google+ İnternet Arşivinin Raflarına Kaldırılıyor

Google+ üzerindeki verileriniz internette sonsuza dek arşivlenebilir! Buna engel olmak için yapmanız gerekenleri açıkladık.

Google+ ölümsüzleşecek!

Başarısız sosyal medya platformunun popülaritesini kaybetmesinin ardından güvenlik skandalları ile karşı karşıya kalan ve bu sebeple kapatılan Google+, Google'ın açıklamasına göre tüm verileri ile önümüzdeki Nisan ayının başından itibaren internetten kaldırılacak. Ancak bu başarısız sosyal medya platformu girişimini tüm ihtişamı ile internette tutmak isteyen birileri var.

Internet Archive isimli internet sitesinin hedefi, internetin zengin dijital mazisini tek ve büyük bir çevrimiçi kütüphanede toplamak. Bu sayede internet tarihinin sunucu sahipleri ve internet sitesi sahiplerinin merhametine terk edilmesinin önüne geçtiğini belirten Internet Archive, "Görevimiz sahip olduğumuz tüm bilgiye evrensel erişim imkânı sunmak." ifadesiyle amacını özetliyor.

Bu sebeple internetten silinmesi gündemde olan Google+ servisini arşivlemeyi de görev edinen oluşum, Reddit üzerinden yaptığı duyuruda bu görev için hazırladığı algoritmaları kullanarak Google+'ın belirli parçalarının ölümsüzleştirme işlemine başlanıldığını belirtti.

Yorumlarınızın Ölümsüzleştirilmesini İstemiyorsanız Elinizi Çabuk Tutun

Doğal olarak bu işlemi yönetebilmek için Internet Archive'ın bağlı bulunduğu kriterleri de mevcut. Platform sadece Google+ üzerinde görünüm ayarı "Herkes" olarak ayarlanan gönderileri kaydedecek ve bir gönderide çok fazla sayıda yorum bulunması durumunda sadece ilk 500 yorum kaydedilecek. Platform ayrıca Google+ üzerindeki fotoğraf ve videoları tam çözünürlükleri ile kaydetmeyecek.

Eğer bir noktada Google+ hesabı açarak bu site üzerindeki topluluklar ile dünyanın bundan sonra erişmesini istemeyeceğiniz şeyler paylaştıysanız, bu gönderileri veya yorumları derhal sosyal medya platformundan kaldırmanızı veya görünürlük ayarlarını "Özel" olarak ayarlamanızı tavsiye ederiz.

Ancak Internet Archive'in şu anda yürütmekte olduğu işlem şimdiye kadar sizin bu tür gönderi veya yorumlarınızı kütüphenesinde sonsuza kadar saklamak için hâlihazırda arşivlemiş olabilir. Eğer Internet Archive üzerinde gönderilerinizin saklanmasını istemiyorsanız hizmetin bu tür durumlar için bir prosedür bulundurduğunu da hatırlatalım. Bu ssayede Internet Archive'in sunduğu prosedürü takip ederek Google+ üzerindeki gönderilerinizi dev arşivden kaldırmanız mümkün olacak.

Okuyucu Yorumları