Google kendi Nexus akıllı saatlerini üretecek...

Nexus markasını telefonlarda, tabletlerde ve hatta Nexus Player gibi cihazlarda gördük. Ama bu iki cihaz, Nexus için bir ilk olacak!

Google'dan 2 sürpriz Nexus geliyor!

İddialara göre Google, kendisini Motorola ve Samsung gibi donanım ortakları ile doğrudan rekabete sokacak bir şekilde, iki adet Nexus marka Android Wear akıllı saat üzerinde çalışıyor. Bu söylenti, isimsiz "güvenilir" bir Android Police kaynağından gelmekte. Angelfish ve Swordfish kod adlı bu saatler, Google'ın giyilebilir platformu için kriter olacak.

Söylenenlere göre biri daha büyük olacak ve LTE, GPS ve kalp ritmi takipçisine sahip olacak. Küçük olan ise mobil veri ve GPS sahibi olmayacak.

Kaynak, Google'ın planlarını açıklayarak, saatlerin nasıl gözükeceklerini bile detaylandırmış durumda. Büyük ve özellik dolu olan saat - Angelfish - söylenenlere göre 43.5mm genişliğinde bir kasaya sahip olacak ve 14mm kalınlığında olacak. Bunun oldukça büyük bir saat olduğu söylenebilir ancak bu boyutlar halen 46mm'lik Moto 360 (2015) ve LG Watch Urbane'den daha küçük.

Anlaşıldığı kadarı ile saat, sağ tarafında büyük bir "taç" tuşa sahip ve üst kısmında ve alt kısmında, hangi özellikler için olduğu henüz açıklanmamış daha küçük tuşlar bulunmakta. Fazladan iki tuşa sahip olmak da, özel bir uygulamaya veya rehbere hızlı bir şekilde ulaşmak için işe yarayabilir.

Swordfish kod adlı diğer saat ise, söylenenlere göre, Pebble Time Round gibi gözükecek ancak büyük çıkıntıya sahip değil. Boyutları da 42mm genişliği ve 10.6mm kalınlığı ile daha küçük ve bu da kendisini şu andaki Moto 360'dan daha ince yapmakta. Ancak bu incelik yine de Pebble Time Round'un (7.5mm) kalınlığından daha kalın ama bu kalınlık, non-E mürekkep ekranlı akıllı saatten beklenecek bir şey.

Bu akıllı saatleri önemli yapan asıl şey, Google Assistant'ın kendilerine eklenmiş olması. Google Assistant, günlük hareketlerinizle ve daha fazlasına yardımcı olan kişiselleştirilmiş bir yapay zeka. Google, sunulacak olan AI'sini Mayıs ayındaki Google IO 2016 konferansı sırasında tanıtmıştı ve bu AI'nin, arama devinin Amazon Echo rakibi olan Google Home sistemine ekleneceği açıklanmıştı.

Akıllı saatler, Google Assistant'a sahip olmanın yanı sıra Android Wear 2.0'a da sahip olacaklar ve bu da daha güçlü saat yüzleri, daha iyi iOS desteği ve daha güçlü mesajlaşma anlamına gelmekte.

İki Nexus saatin Google Assistant ile tam olarak neler yapabileceği henüz belli değil ancak Android Police'in tahminlerine göre, bu saatler diğer Android Wear saatlerde olmayan özel yeteneklere sahip olabilir...

Okuyucu Yorumları