Google Maps AR Teknolojisini Kullanmaya Başladı

Google Haritalar, arttırılmış gerçeklik ve yapay zekanın gücünü yeni teknolojisinde birleştirdi!

AR teknolojisi Haritalar'la buluştu

Google Haritalar ile yolculuk yapmak yayalar için çoğu zaman akıcı ve anlaşılır bir deneyim olsa da kullanıcıların yön duygularını şaşırarak yanlış yöne yürümeleri olağan bir durum olmaktan çıkmıyor. Google, bu durumu yapay zeka, arttırılmış gerçeklik ve her yıl daha da geliştirilen telefon kameralarını kullanarak bu sorunu giderecek oldukça kullanışlı bir özelliği 2018 I/O geliştirici konferansında duyurmuştu.

Teknoloji devi, geleceğini müjdelediği bu özelliği geçtiğimiz gün sınırlı sayıda kullanıcıya açtı. Google Haritalar, AR özelliği ile yüklü olduğu akıllı telefonun kamerasından alınan görüntüleri telefonun GPS (Küresel Konumlama Sistemi) ile belirlenen konum verileri ile birleştirerek Google Street View üzerindeki yerinizi belirliyor ve bu bilgiler ile oluşturulan yönlendirme yönergeleri kamera ile alınan görüntünün üzerine eklenerek telefon ekranında gerçek zamanlı yön okları oluşturulmuş oluyor.

Aynı teknoloji şehirlerdeki turistik noktaları, otelleri ve restoranları da telefon ekranı üzerinde gerçek zamanlı olarak işaretleyebiliyor.

Google Maps AR özelliği 2018 yılının ikinci çeyreğinde tanıtılmış olsa da henüz tüm Google Haritalar kullanıcılarının telefonlarına ulaşmış değil. Ancak Wall Street Journal yazarı David Pierce, özelliği test eden kişilerin arasında. Pierce, Google'ın söz konusu özelliği şu an için kısıtlı bir kullanıcı kitlesi ile test ettiğini ve özelliğin daha geniş bir kitleye ulaşabilecek hale gelmesi için zamana ihtiyacı olduğunu belirtti. Pierce'a göre arayüzün bazı yanları gözden geçirilmeli. Ancak yine de Pierce, Google Maps AR'ın sadece birkaç saniye içerisinde kendisinin nerede olduğunu ve hangi yöne baktığını "olağanüstü bir hassasiyetle" saptayabildiğini de belirtti.

Google, Maps AR özelliğini ne zaman tüm kullanıcılarına sunacağı hakkında resmi bir açıklama yapmış değil ve Pierce, yeni özelliğin ancak Google'ın tam olarak hazır olduğunu düşündüğü zaman kullanıcılara ulaşacağını belirtti.

Okuyucu Yorumları