Google Pixel 9 serisi, Pixel 9 Pro Fold ile birlikte geliyor

Google'ın sıradaki katlanabilir telefonun Pixel 9 serisine dahil edilen "Pixel 9 Pro Fold" olacak gibi görünüyor. Bu da Pixel Fold 2 ismini bekleyenler için büyük bir sürpriz anlamına geliyor.

Google Pixel 9 serisi, Pixel 9 Pro Fold ile birlikte geliyor

Google, Pixel 9 Pro Fold da dahil olmak üzere dört ayrı model ile bu yılın sonlarında Pixel 9 serisini piyasaya sürecek. En azından “Google içinden biri” Android Authority ile görüşmesinde bunu söyledi.

Kaynağın söylediğine göre bu dört model, temel Pixel 9, Pixel 9 Pro, yeni Pixel 9 Pro XL ve katlanabilir Pixel 9 Pro Fold’tan oluşuyor. Sızıntıda teknik özelliklerden veya diğer özelliklerden bahsedilmediği için cihazlar hakkında çok fazla şey bilinmiyor. Yine de dört telefonun aynı seride bir araya gelmesi benzer performans sunduklarını öneriyor ve bu, özellikle Pixel Fold hayranları için önemli olabilir.

Orijinal Pixel Fold biraz hayal kırıklığı yaratmıştı. Oldukça iyi bir akıllı telefon olsa da, Pixel Fold ve Pixel 7 serisinde kullanılan Tensor G2 çip seti başarısız olduğunu kanıtladı. Bu yüzden telefonların performansları iyi olsa da gerçekten etkileyici seviyelere çıkmıyor ve Tensor G2’li telefonların pil ömrü genellikle zayıf kalıyor. Ayrıca bu cihazlar beklenilenden fazla ısınabiliyor.

Şimdilik cihazların donanımları hakkında kesin bir şey söylemek pek mümkün değil. Daha önceki bir sızıntı, telefonların beklenen Tensor G4 çip setini kullanacağını öneriyordu. Bu çip üzeri sistemin (SoC) Pixel 9 ve 9 Pro’da yer alması bekleniyor. Bu yüzden, aynı seride yer alan Pixel 9 Pro Fold’un da aynı donanımı kullanacağı tahmin edilebilir.

Android Authority, Pixel 9 Pro Fold’un tasarım açısından diğer üç modele benzeyeceğini iddia ediyor. Site, akıllı telefonun görsellerini gördüklerini ancak hiçbirini paylaşmadıklarını söylüyor. Bunun yerine, Şubat ayı sonundaki başka bir sızıntıdan alınan ve o sırada Pixel Fold 2 olarak bilinen bir cihaz görüntüsünü yayınladılar.

Ayrıca, “Pixel 9 Pro Fold”un lansman sırasındaki resmi isim olmama ihtimali de bulunuyor. Android Authority, “Fold 2”den bu isme geçişin yeni bir gelişme olduğunu belirtiyor. Mevcut isimlendirme, daha uygun bir seçenek sunulana kadar sadece bir yer tutucu olarak görev alıyor olabilir.

Elbette tüm sızıntılarda olduğu gibi bunların tamamına bir miktar şüphe ile yaklaşmakta fayda var. Neyse ki Google I/O 2024 etkinliğine yaklaşık bir ay kaldığı için çok yakında yeni cihazlar hakkında daha fazla bilginin ortaya çıkacağı tahmin edilebilir.