Google Pixel Tablet tanıtıldı; düşünülenden bile daha iyi çıktı

Google, düzenlediği I/O 2023 etkinliğinde uzunca bir süredir heyecanla beklenen Pixel Tablet'i tanıttı. Sonuç, düşündüğümüzden daha da iyi...

Google Pixel Tablet tanıtıldı; düşünülenden bile daha iyi çıktı

Google, uzunca bir süredir hakkında sızıntılarını paylaştığımız Android tableti Pixel Tablet'i, katlanabilir telefonu Pixel Fold ile birlikte, düzenlediği I/O 2023 etkinliğinde tanıttı. Pixel Tablet ve Pixel Fold gibi cihazların gerçeğe dönüştüğünü görmek heyecan verici, zira bu hamle, Google'ın büyük ekranlara bir şans daha vermeye hazır olduğu anlamına geliyor. Bu da umarız geliştiricileri uygulamalarını daha büyük ekranlar için uyarlamaya ve optimize etmeye itecektir. Peki, Pixel Tablet neye benziyor?

Pixel Tablet Tasarımı ve Özellikleri

Pixel Tablet, 2023 amiral gemisi bir tabletten bekleyeceğiniz gibi görünüyor. Büyük, 10.95 inç LCD panele sahip ve çerçeveleri iPad'inkiler kadar geniş. Tasarımıyla güzel görünen ve yuvarlatılmış hatlarıyla estetiki bir görünüm kazanan tabletin ekranı LCD panelden oluşuyor ve 2560x1600 piksel çözünürlükte görüntü üretiyor. 500 nit'e kadar parlaklık sunan Pixel Tablet ayrıca bir stylus ile de çalışabiliyor.

Pixel Tablet, Pixel 7 serisi telefonlara güç veren Google Tensor G2 işlemcisinden güç sağlıyor.İşlemciye 8GB LPDDR5 RAM destek veriyor ve tablet 128GB ile 256GB depolama alanı seçenekleri ile kullanıcılara sunuluyor. arasında seçim yapabilirsiniz. Depolama birimi olarak da daha hızlı olan UFS 4.0 kullanılmış.

Tabletin hem ön hem arka kamerası 8 MP çözünürlüğünde. Bu kameralar Full HD çözünürlükte 30fps kayıt yapabiliyor.

Tabletin diğer özellikleri arasında 4 yönlü hoparlör, Wi-Fi 6, Bluetooth 5.2 ve UWB bağlantısı yer alıyor. Beklendiği gibi, tablet 12 saate kadar video akışı sağlayacak pil ömrüne sahip ve USB-C bağlantısı yoluyla şarj olabiliyor.

Google İçin Donanım Değil, Yazılım Önemli

Google'ın sunduğu yeni Pixel Tablet, iPad alternatifi olarak lanse ediliyor, ancak Google donanımdan ziyade yazılıma önem veriyor. Google, Android tabletlerin geleceğini belirlemek istiyor.

Pixel Tablet yerleşik Chromecast ile birlikte geliyor, böylece her türlü medya dosyasını onunla paylaşma olanağı tanıyor. Ayrıca Pixel Tablet, yerleştirilmiş modda akıllı ev özelliklerini de destekliyor ve birden fazla kullanıcıyla çalışıyor.

Google, Android 14 işletim sistemini duyururken, daha büyük ekranlardan nasıl yararlanılabileceği konusu üzerinde geniş şekilde durmuştu. Şirketin tüm planlaması bunun üzerine. Pixel Tablet’inde bu yolda atılmış iyi bir hamle olduğu düşüncesinde. Tüm bunlar göz önünde bulundurulduğunda Pixel Tablet, Android platformunun ihtiyacı olan bir cihaz olabilir; iPad'e rakip olabilecek daha iyi bir tablet deneyimini başlatacak bir cihaz niteliği taşıyabilir.

Ancak Pixel Tablet bir iPad Pro muadili değil. Tensor G2 iyi bir çip olabilir ama Apple'ın en iyi tabletlerinde yer alan M1 ya da M2 ile boy ölçüşecek kapasitede değil.

Google Pixel Tablet’in fiyatı ise başlangıç fiyatıyla 499 dolar olarak duyuruldu.