Google Play Store logosu değişti; işte yeni logo...

Google, onuncu yaşını kutladığı Play Store için logo değişikliğine gitti. Android uygulama mağazasını yeni logosu haberimizde...

Google Play Store logosu değişti

Play Store resmi olarak 10 yaşında ve Google, bu olayı kutlamak için logoyu yeniledi. Yeni logo, teknoloji devinin mevcut tasarım anlayışına oldukça uygun bir tasarıma sahip.

Google, dönemin tüm çevrimiçi mağazalarını tek bir çatı altında birleştirmek için 2012'de Play Store'u başlattı: Android Market (uygulamalar), müzik, e-kitaplar ve videolar... Böylece, Google'ın sunduğu her şeyi bir web sitesi veya uygulama aracılığıyla satın alabildik. Hizmet, 190 ülkede her ay 2,5 milyardan fazla insanın kullandığı bir Android uygulama mağazası olmayı başardı.

Tabii ki Play Store da, tartışmalardan payını aldı. Play Protect kötü amaçlı yazılımdan koruma sistemi ve veri güvenliği listeleri, mağazayı ilk günlerinden daha güvenilir hale getirmiş olsa da, Google'ın tarama sisteminden kaçan zararlılar her zaman oldu. Google ayrıca uyguladığı bazı politikaları nedeniyle de tepki çekti. Fortnite yaratıcısı Epic Games ve diğerleri, Google'ı üçüncü taraf ödeme sistemlerinin kullanımını engellemekle suçladı.