Samsung Galaxy S10 Lite Android 13 güncellemesi alırken, Galaxy S10 neden alamıyor?

Samsung’un Android işletim sistemi güncelleme politikası, kafa karışıklığını da beraberinde getirdi: Galaxy S10 Lite Android 13 alacakken, Galaxy S10 neden alamıyor?

Galaxy S10 Lite Android 13 alırken, Galaxy S10 neden alamıyor?

Samsung, yazılm kalitesi ve desteği konusunda yıllar içinde çok gelişti. Son cihazları için artık 4 yıla kadar Android işletim sistemi güncellemesi sözü veren Güney Koreli şirket, böylece Google’ın Pixel telefonları için uyguladığı güncelleme politikasından daha iyi hizmet vermeye başladı diyebiliriz. O nedenle Samsung sahiplerinin güncelleme konusunda kafası rahat. Ancak şirketin son modellerinden Galaxy S10 Lite biraz kafa karışıklığına sebep olmuş durumda.

Duyuruya göre Galaxy S10 Lite Android 13 güncellemesini alacak, ancak daha eski ve dönemine göre amiral gemisi olan pahalı modeller Galaxy S10e, Galaxy S10 ve Galaxy S10+ bu güncellemeyi almayacak. Peki, neden?

Samsung’un güncelleme politikası, fiyatlandırma ve donanım özelliklerinden ziyade, ürünün piyasaya çıktığı zamana endeksli. Örneğin Galaxy S10e, Galaxy S10 ve Galaxy S10+ piyasaya çıktığında Android 9 işletim sistemini kullanıyordu. Bu nedenle 3 Android işletim sistemi güncellemesi alıyorlar: Android 10, Android 11 ve Android 12.

Galaxy S10 Lite ise 2020’nin başlarında piyasaya çıkan bir model ve Android 10 işletim sistemiyle satışa çıkmıştı. Bu nedenle telefon Android 13 güncellemesine kadar ulaşabilecek.

Evet, daha ucuz ve diğer Galaxy S10 modellerine kıyasla alt seviye bir telefonun Android 13 güncellemesi alması haksızlık gibi görünüyor. Ancak Samsung’un güncelleme politikasının ürüne endeksli olmaması da kullanıcı açısından gayet adil.