Google'dan Play Store için yeni karar: Artık bu uygulamalar daha fazla öne çıkartılacak

Google, Play Store'da yaptığı küçük ama önemli değişikliği duyurdu. Artık bu uygulamalar, Play Store'da çok daha fazla ön plana çıkartılacak.

Google'dan Play Store için yeni karar: Artık bu uygulamalar daha fazla öne çıkartılacak

Google, Google Play’de Android tabletlerde ve katlanabilir cihazlarda tatmin edici bir tam ekran desteği sunan uygulamaları öne çıkarmaya ve sunmayanları "utandırmaya" başlıyor. Şirket, geliştiricileri işletim sistemi için daha büyük ekranları desteklemeye ikna etmek amacıyla dün bir blog gönderisinde değişiklikleri duyurdu.

Büyük ekranlarda parlayan yüksek kaliteli uygulamaları tanıtmak için Play’de kaliteyi artırmak amacıyla birkaç sıralama değişikliği yaptık. Büyük ekran uygulama kalitesi yönergelerimize uyan uygulamalar ve oyunlar artık aramada ve Uygulamalar ve Oyunlar Ana Sayfasında daha üst sıralarda yer alacak.

Google, Ağustos sonundan itibaren “iyi boyutlandırılan, sinemaskopa alınmayan [siyah kenar boşlukları vb] ve hem dikey hem de yatay yönlendirmeleri destekleyen” uygulamaların görünürlüğünü artıracak. Bir telefonun bu kriterleri karşılayıp karşılamadığı artık Google Play’in “Editörlerin Seçimi Uygulamaları”nın ve belirli uygulamaları öne çıkaran diğer Play Store özelliklerinin bir parçası olarak görülüyor.

Ayrıca Google, form faktörüne özgü ekran görüntülerini kullanan yeni “içerik iletme biçimlerine” sahip olacağını söylüyor, bu nedenle bir uygulamaya baktığınızda, dikey modda ve yatay modda nasıl görüneceğini gerçekten görebilirsiniz.

Mağaza, uygulamalar büyük ekranlı telefonlarda düzgün çalışmadığında da uyarılar göstermeye başlayacak. İlk başta, bu uyarılar “teknik kalite”, yani uygulamaların çökmesi veya düşük performans göstermesi ile ilgili olacak ancak Google sözcüsü Nia Carter, şirketin “uygulamalar büyük ekranlar için optimize edilmediğinde kullanıcıları bilgilendirmek için başka yollar üzerinde çalıştığını” söylüyor.