Google, Play Store'da Onlara "Dur" Diyecek!

Google tarafından kullanılacak yeni bir yöntemle, Play Store artık çok daha adil bir yer olacak!

Google, Play Store'a el attı!

Pek de işinize yaramayan bir Android uygulamasını kendi isteğinizle indirmekten daha kötü bir şey varsa o da bu uygulamayı sahte indirmeler ve onu olduğundan daha popülermiş gibi gösteren diğer numaralara aldanarak indirmektir. Birçok kullanıcı için sinir bozucu olan bu duruma Google artık bir el atmak istiyor. Bu doğrultuda güncellenmiş bir tespit ve filtreleme teknolojisini uygulamaya koyacak olan firma, aslında sadece bir uygulamanın Play Store'daki konumunu yükseltmeye yarayan bu şişirilmiş yüklemeleri yakalamakta daha etkili bir yol izleyecek.

Benzer yöntemlere başvuran geliştiriciler yakalandıklarında bir defalığına mazur görülecek (zira yeni başlayan geliştiriciler kuralları tamamen bilmiyor olabilir), fakat bunu bir alışkanlık haline getirenler sistemdeki uygulama varlıklarını kaybedebilecekler.

Peki bu yaklaşım uygulama dolandırıcılığının tamamen ortadan kaybolmasını sağlayacak mı? Muhtemelen hayır, zira kurnaz geliştiriciler bu tespit ve filtreleme teknolojisini atlatmayı yine de başarabilirler. Fakat diğer yandan Google'ın bu yöntemi başarılı olursa, Play Store'daki konumunu artık gerçekten hak eden uygulamaların sayısı oldukça artacak.

Okuyucu Yorumları