Google Play'e yeni özellik geldi!

Android kullanıcıları, Marshmallow ile birlikte artık Google Play'de bunu da yapabiliyor!

Google Play'e yeni özellik...

Android Marshmallow, parmak izi okuma işlevi sayesinde Google Play üzerinden uygulama satın almayı çok daha kolay bir hale getiriyor.

Android 6.0 Marshmallow'un yeni parmak izi API'sı (uygulama programlama arayüzü) yalnızca telefonun kilidini açmaya değil, Play Store üzerinden alışveriş yapmaya da yardımcı oluyor. Android'in en son sürümünde uygulama satın alırken parola yazmak yerine, parmak izinizi telefonunuza okutabiliyorsunuz (telefonunuzun bunu desteklemesi halinde).

İlk olarak Google Play'in 5.9 sürümünde Android Police tarafından keşfedilen, şimdiyse kullanıma sunulan işlev, parmak izi sensörüne sahip telefonlarda destekleniyor. Bu, işlevin şimdilik sadece Nexus 6P ve Nexus 5X'te desteklendiği anlamına geliyor. İşin ilginç olan yanıysa işlevin varsayılan olarak kapalı durumda olması. Parmak iziyle satın alma işlevini etkinleştirmek için Google Play uygulamasının Ayarlar bölümünü açarak Kullanıcı Denetimleri altından Parmak İzi işlevini etkinleştirmeniz gerekiyor. Aksi halde satın almalar sırasında eskisi gibi parolanızı yazmanız gerekiyor.

İşlev, söylediğimiz gibi şimdilik sadece yeni Nexus'larda sunuluyor, ancak parmak izi tarayıcısı ve Android 6.0 Marshmallow'la gelecek olan tüm cihazların aynı işlevi sunmasını bekleyebiliriz.

Okuyucu Yorumları