Nexus 6P ve Nexus 5X tanıtıldı!

Google, San Francisco'daki etkinliğinde iki yeni Nexus'unu resmi olarak tanıttı! İşte özellikleri...

Yeni Nexus cepler tanıtıldı!

Google, bugünkü büyük San Francisco etkinliğinde beklenen Nexus telefonlarını, büyük ekranlı Nexus 6P'yi ve "normal" boyutlu ekranların ölmediğini kanıtlayan Nexus 5X'i tanıttı.

Bir önceki Nexus 6, fazlasıyla büyük bir telefondu ve bu nedenle belirli bir kitleye, yalnızca phablet sevenlere hitap ediyordu. Ancak Nexus 6 hem donanım, hem de stok Android yazılımı açısından iyi bir birleşimdi. Peki bu sene Huawei tarafından üretilen Nexus 6P, Nexus 6'nın üzerine ne koyuyor?

Nexus 6P

5,7 inç WQHD AMOLED ekranla (2560 x 1440) gelen Nexus 6P, tabi ki Android 6.0 Marshmallow ile çalışıyor. En önemli yeniliği ise muhtemelen yeni eklenen parmak izi tarayıcısı. Google'ın "Nexus Imprint" olarak adlandırmayı tercih ettiği parmak izi sensörü, geçen sene Motorola'nın üretmiş olduğu Nexus 6'da olduğu gibi arkada yer alıyor.

Nexus 6P, Qualcomm'un 64-bit mimariye sahip Snapdragon 810 v2.1 işlemcisi ve 3GB RAM ile gelecek. 3.500mAh pil kapasitesine sahip telefonun 32GB / 64GB /128GB depolama seçenekleri olacak.

Nexus 6P ve Nexus 5X tanıtıldı!

Henüz evrensel hale gelmese de giderek yaygınlaşan USB Type-C konektörü, Nexus 6P'de kendine yer buluyor. Telefonun arka tarafındaki geniş kısım ise 12,3 megapiksellik Sony kamera sensörünü içerisinde barındırıyor. Daha büyük pikseller yakalayabilen bu sensör, düşük ışıkta iyi bir performans sergileyebilecek. Kameranın "ağır-çekim" (240fps), 4K video ve burst modu gibi yetenekleri de var.

Nexus 6P, Google'a göre şimdiye kadar üretilen "en kaliteli Nexus" ve bunun bir nedeni, tüm gövdesinin metal olması.

Nexus 5X

Nexus 5X

Sevilen Nexus 5, yeni Nexus 5X ile birlikte geri döndü. LG tarafından üretilen Nexus 5X, tek parçadan oluşan metal gövdeye ve bir parmak izi sensörüne sahip. Cihaz elbette Android 6.0 Marshmallow ile çalışıyor.

Nexus 5X, işlem gücünü Qualcomm'un altı çekirdekli Snapdragon 808 işlemcisinden, grafik gücünü ise Adreno 418'den alıyor. 2GB RAM'e ve 2.700 mAh pile sahip cihazın 16GB ve 32GB depolama seçenekleri bulunuyor. MicroSD'yle genişletme olanağı ise bulunmuyor.

Nexus 5X'teki en önemli değişikliklerden bir tanesi, micro USB şarj portu yerine, kabloyu ters veya düz takmanıza aldırış etmeyen USB Type-C'ye yer vermesi.

12,3 megapiksel (f/2.0 diyafram) arka kamera ve 5 megapiksel ön kameraya sahip cihaz, Nexus 6P'de olduğu gibi bir parmak izi tarayıcısıyla geliyor. Nexus Imprint adını taşıyan parmak izi sensörü, Android Pay ödeme sisteminin vazgeçilmez bir parçası olacak.

Yeni Nexus 6P ve Nexus 5X, bugünden itibaren Google Store'da belirli bölgeler için ön-siparişe sunuldu. Cihazların sevkiyatı ise 5 Ekim'de gerçekleşecek.

Okuyucu Yorumları