Bir Google uygulaması daha kapanıyor; hem de hemen yarın...

Google, Podcasts uygulamasını kapatarak içerikleri YouTube Music'e aktarmaya başlıyor. Bu da, Podcast hayranlarının artık YouTube Music'e üye olma zorunluluğunu getirecek.

Bir Google uygulaması daha kapanıyor; hem de hemen yarın...

Google, ABD’deki Podcasts uygulamasını birkaç gün içinde kapatıyor. Şirket, uygulamanın kullanıcılarını, bundan sonra en sevdikleri programları takip etmek ve yayınlamak için aboneliklerini 2 Nisan’a kadar YouTube Music’e taşımaları gerektiği konusunda uyarmaya başladı. Geçişi hemen yapmayan kullanıcılara geçiş için daha fazla ek süre verilecek ancak bu tarihten sonra doğrudan Podcasts uygulamasından yayın akışlarını takip edemeyecekler.

Beş yılı aşkın bir süredir dünya çapında Android cihazlara 500 milyonun üzerinde kez yüklenen Google Podcasts uygulaması, kullanıcıların podcast’leri keşfetmek, takip etmek ve dinlemek için kullanabilecekleri basit ve akıcı bir arayüze sahip olmasının yanı sıra RSS beslemesi yoluyla podcast ekleme araçları da sundu. Ancak teknoloji devi, geçtiğimiz Eylül ayında, ses hizmetlerini YouTube altında merkezileştirmeye yönelik daha geniş planının bir parçası olarak Podcasts uygulamasını 2024’ün başlarında sonlandırmaya başlayacağını duyurdu.

YouTube Music 2020 yılında kapanmadan önce müzik dinleyicilerinin Google Play Müzik’ten geçmelerini sağlamak için benzer bir stratejisi sunmuştu. Alınan bilgiye göre, YouTube Music yakın zamana kadar podcast’leri desteklemeye hazır değildi ve bu yüzden Google Podcasts uygulaması yıllarca varlığını sürdürdü. YouTube Music, 2023’ün sonunda podcast’leri dünya çapında destekleyebilme yeteneğine kavuştu ve Şubat ayında da RSS akışlarını yükleme imkanına kavuştu.

Podcast yayıncılığının YouTube’a aktarılması, özellikle YouTube’da zaten popüler olan video podcast'lere olan ilginin artması nedeniyle Google’ın bu alanda daha büyük bir isim olmasına yardımcı olabilir