Google ve BM'den Suriye Sorgularına Özel Site!

Google ve BM, Suriye'de yaşananları ve mültecilerle ilgili merak edilenleri bu yeni web sitesiyle herkese anlatıyor!

Google'dan Suriye'ye özel site!

Google, BM Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) ile bir araya gelerek Suriyeli mültecilerle ilgili en çok merak edilen soruları cevaplamaya başladı.

Suriyeli aileler ve çocuklar, kendi istekleri dışında gelişen savaştan dolayı ülkelerini terk etmek durumunda kalmışlar ve birçok ülke, acımasız biçimde kapılarını mültecilere kapamıştı. Belirli ülkelerde bugün Google'ın giriş sayfasında beliren yeni web sitesi www.searchingforsyria.org ise Suriye ile ilgili dünya çapında en çok yapılan aramaları cevaplamayı amaçlıyor.

Web sitesinin cevapladığı sorular arasında olup bitenleri daha iyi anlamaya yönelik "Suriyeli mülteciler nereye gidiyor?", "Suriye, savaştan önce nasıldı?" gibi sorular var. Sitede "Suriye'de ne oluyor?", "Mülteci nedir?", "Suriyeli mülteciler nereye gidiyor" ve "Suriyeli mültecilere nasıl yardım ederim?" gibi en sık sorulan dört soru da cevap buluyor. Sitenin amaçlarından biri, BM'nin insancıl girişimleri için fon toplamak.

Bir bütün olarak bakıldığında dokunaklı olduğu kadar içleri acıtan site, Google ve UNHCR'ye göre insanların "son altı yılda gerçekleşen felaketleri daha iyi anlamasını" sağlayacak.

Okuyucu Yorumları