Google, WhatsApp'a rakip uygulama mı yapacak?

İddialara göre Google, yeni bir mobil mesajlaşma uygulaması ile WhatsApp'a meydan okuyacak!

Google'dan WhatsApp'a rakip!

Google, WhatsApp, Line gibi sohbet uygulaması piyasasında pazar payı elde etmesine engel olan rakiplerini yalnız bırakmak istemiyor. Yeni bir rapora göre Google, yeni bir mobil mesajlaşma uygulaması yayınlamayı planlıyor.

Economic Times'ın raporuna göre Google, ürün müdürü Nikhyl Singhal'ı mobil mesajlaşma ekosistemini değerlendirmesi için Hindistan'a gönderdi.

Mobil mesajlaşma ekosistemi, şu an büyük oranda WhatsApp, Facebook Messenger, Line, WeChat gibi uygulamaların elinde bulunuyor. Google'ın Hangouts'u ise mobil kullanıcılar arasında yaygınlaşmayı başaramadı. Diğer mesajlaşma uygulamalarının başarısı ise telefon numaralarını kullanmasında gizli olabilir.

Google, Hangouts uygulamasının üzerinde geliştirmeler yaparak Voice ve SMS hizmetlerinin özelliklerini ona eklemeye çalışsa da bu yeniliklerin çoğu, belirli ülkelere sunuluyor. Sesli not, gelişmiş grup mesajlaşma, emoji desteği gibi bugünkü mesajlaşma araçlarında popüler hale gelen birçok özellik ise Hangouts'ta yok. Google'ın WhatsApp'ı satın almakta başarısız olduğunu da göz önünde bulundurursak, şu an kendi mesajlaşma hizmetini geliştirmekten daha iyi bir yolu yok gibi görünüyor.

Okuyucu Yorumları