Google, YouTube'un akıllı TV uygulamasını yeniliyor

YouTube, akıllı TV uygulamasının yakın bir zamanda birçok yenilik kazanacağını duyurdu. İşte YouTube TV uygulamasına gelecek yenilikler...

Google, YouTube'un akıllı TV uygulamasını yeniliyor

YouTube, önümüzdeki birkaç hafta içinde TV uygulamasını baştan tasarlayacağını duyurdu. Henüz detaylar belli değil, ancak yayın platformu yeni tasarımın içerik üreticilerinin favori ürünlerini satın almak gibi bir dizi yeni deneyime kapı açacağını söylüyor.

Alışverişe yönelik güncellemenin ötesinde, video açıklamaları ve yorumlarına daha kolay erişime olanak tanıyarak mevcut özelliklerin de iyileştirilmesi bekleniyor. Bu kapsamda, hem açıklamalar hem de yorum akışı seçildiğinde daha büyük bir alan kaplayacak ve gerçek videonun boyutu küçülecek.

YouTube, kullanıcıların düzenli olarak daha küçük bir video akışına ve yorumlara öncelik verilmesini istediklerini söylüyor. Mevcut haliyle yorum akışı videonun üzerinde yer alıyor, dolayısıyla bu yenileme kullanıcıların asıl içeriği kapatmadan yorumlarla etkileşime geçmesine olanak tanıyacak.

YouTube ayrıca, sporseverlerin bir videoyu yarıda kesmeden canlı skorları kontrol edebileceklerini söyledi, ancak bunun nasıl olacağına dair bilgi vermedi. Bu güncellemelerin TV'ler'deki standart YouTube uygulaması için olduğunu ve canlı hizmet YouTube TV platformu için geçerli olmadığını belirtelim.