Google'a Göre Chrome Artık Yüzde 15 Daha Hızlı!

Google, web tarayıcısı Chrome'da yaptığı hız geliştirmelerini işte böyle açıkladı!

Chrome artık yüzde 15 daha hızlı!

Google Chrome, oldukça uzun bir süredir web tarayıcılarının en popüleri konumunda. Microsoft Edge ve Safari gibi tarayıcılar ise işletim sistemleriyle geldikleri için önemli bir role sahipler. Bunun yanında web tarayıcıları için her zaman optimize edecek bir şeyler bulunması mümkün.

Birçok Opera kullanıcısının bu alanda Opera'nın öne çıktığını söyleyeceğini biliyoruz, ancak son zamanlarda Chrome'da da önemli geliştirmeler yapıldı. Google'ın yeni bir duyurusuna göre ise Chrome 53, önceki sürümlere kıyasla yüzde 15 daha iyi performans sunuyor. Google, performanstaki bu artışı, Microsoft'un Profile Guided Optimization (PGO) teknolojisine borçlu. PGO, yüksek öncelikli olan kodları belirleyip optimize ederek, en sık kullanılan işlevlerin hızlanmasını sağlıyor ve az kullanılan kodların ön belleğe kaydedilmesini engelliyor.

Hız artışı web tarayıcısının açılış hızını yüzde 16,8 oranında hızlandırırken yeni sekme açma işlemi, neredeyse yüzde 15 hızlanmış bulunuyor. Sayfa yüklenme hızı ise artık yüzde 6 daha hızlı. Hız geliştirmeleri, Chrome 53'in 64-bit sürümünde ve Chrome 54'ün 32-bit sürümünde geçerlilik kazanıyor.

Okuyucu Yorumları