Google'dan Chrome İçin Önemli Reklam Kararı!

Google, reklam engelleyicilerin revaçta olduğu bir dönemde Chrome için çarpıcı bir karar aldı!

Chrome, reklamları engellemeyecek!

Opera tarayıcının, çevrimiçi reklamları engellemek için bir seçenek sunmaya karar vermesi ve görece yeni tarayıcılardan Brave'in işi daha da ileri götürüp bu engeli varsayılan ayarlara dahil etmesinin ardından Google, bu adımlardan pek de etkilenmişe benzemiyor. Zira firma Chrome tarayıcı açısından reklamları web sitelerinden tamamen kaldırmaktansa meseleyi daha yapıcı bir biçimde halletmeyi hedefliyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Chrome yetkilisi Darin Fisher durumu şöyle açıklıyor: "Reklamlar açısından birçok zorluğun söz konusu olduğunu hissediyoruz. Çok fazla yanlış yol, yöntem var. Yayıncılar ve reklamcılar reklamları doğru bir biçimde yayınlarlarsa bu hem kullanıcılar hem de ekosistem için harika olabilir."

Çevrimiçi reklamlar web'in aslında en tartışmalı unsurlarından biri. Kullanıcıların Google arama motoru ve Facebook gibi artık vazgeçilmez web sitelerine ücretsiz olarak erişmelerini sağlasalar da, web sitelerinin yavaş yüklenmesine yol açtıkları, bataryayı fazla harcadıkları, mobil ağ veri bedellerini arttırdıkları, gizlilik ihlallerine ve hatta zararlı risklerine yol açtıkları da bir gerçek.

Aslında birçok durumda bu reklamları yayınlayanlar için de olumsuz bir imaja neden olabilen bu tür durumlar için Google, Coalition for Better Ads adını verdiği bir girişimle yeni çareler arıyor. Hem reklam verenler, hem yayıncılar hem de endüstrinin önemli kuruluşlarını bir araya getiren bu girişim üzerinden Google, reklamları tamamen engellemeden onları bir şekilde dizginlemenin yollarını arıyor. Örneğin 2G gibi yavaş bağlantılara sahip kullanıcılar için Chrome tarayıcı buna uygun bir reklam altyapısının devreye sokulmasını gerekli kılacak.

Okuyucu Yorumları