Google'dan Chrome'u bellek canavarı olmaktan kurtaracak bir yeni özellik daha

Google, daha fazla bellek tasarrufu sağlayacağını umduğu yeni bir Chrome özelliğini daha test etmeye başladı. Olasılıksal Bellek Tasarruf Modu olarak adlandırılan özellik, bakın nasıl çalışacak...

Chrome'u bellek canavarı olmaktan kurtaracak bir yeni özellik daha

Google, masaüstü bilgisayardaki Chrome kullanıcıları için daha fazla bellek alanı açmasını umduğu yeni bir Bellek Tasarrufu özelliğini test ediyor. “Olasılıksal Bellek Tasarruf Modu” olarak adlandırılan yeni özellik, hangi sekmelerin korunacağını veya yok sayılacağını tahmin etmek için olasılık dağılımlarını kullanıyor.

Google, Chrome Bellek Tasarrufu özelliğini ilk olarak Aralık 2022’de tanıtmıştı. Bu mod, etkin olmayan sekmelerin hapsettiği belleği boşaltarak etkin olanlar sekmeler için daha sorunsuz bir gezinti deneyimi sağlıyor ve genel Chrome bellek kullanımını azaltıyor.

Olasılıksal Bellek Tasarruf Modu da var olan bu teknolojiyi temel alıyor. Windows Report tarafından bildirildiği üzere bu özellik, sekmenin durumuyla ilgili gözlemlere dayanarak kullanıcıların sekmeleri yeniden ziyaret etme şansını tahmin ediyor.

Araç, yeniden ziyaret edilme olasılığı yüksek olan Chrome sekmelerini hafızada tutarken, tekrar ziyaret edilme ihtimali düşük olan sekmelerden vazgeçerek sistem belleğinden tasarruf sağlayacak bir tasarıma sahip.

Bu yeni olasılık modu, Chrome’un sunulduğu kanalların en deneyseli olan Chrome Canary sürüm 121’de yer alıyor. Bu yüzden, kararlı Chrome tarayıcısı sürümünü kullanan kullanıcılar için Olasılıksal Bellek Tasarruf Modu henüz yakın gözükmüyor.