Google'dan Gmail için çok geç kalmış bir yenilik geliyor

Google, Gmail'de emoji desteğini sunmaya başlayacağını doğruladı. Kullanıcılar, mesajlarının altında emoji simgesi görecekler ve kolayca ekleyebilecekler.

Google'dan Gmail için çok geç kalmış bir yenilik

Başkalarıyla emojiler aracılığıyla iletişim kurmak yeni bir şey değil. Gerçekten de emojiler hayatımızın o kadar büyük bir parçası ki, onlar hakkında bir animasyon filmi bile yapıldı.

Bu nedenle, Google'ın Gmail masaüstü web sitesinde veya mobil uygulamalarında emojileri desteklemiyor olması şaşırtıcı. Ancak bu durum nihayet Ekim ayında değişecek. Haftalar süren söylentilerin ardından Google, emojilerin çok yakında hem mobil hem de masaüstü Gmail kullanıcılarına sunulacağını resmen açıkladı.

Google'ın blog yazısında, bu aydan itibaren, kişisel Gmail hesabı olanların mobil ve masaüstünde mesajlarının altında bir gülen yüz simgesi göreceklerini söyledi. Menüden bir emoji seçmek için üzerine tıklamanız ve ardından göndermek için bir tanesine dokunmanız yeterli.

Google, Google E-Tablolar yorumlarına emoji tepkileri ekleyeceğini zaten duyurmuştu. Dolayısıyla Gmail mesajları için de aynı türden bir destek eklemek hiç de zor olmayacak gibi görünüyor.

Google'ın yeni Gmail emoji özelliğiyle ilgili yayınladığı makalede, bir e-postadaki emojiyi gönderdikten sonra mesajın altındaki bildirimde yer alan Geri Al seçeneğine dokunarak ya da tıklayarak kaldırabileceğiniz belirtiliyor. Gmail'de ayarlardan "Göndermeyi Geri Al" özelliğine girerek emojiyi artık geri alamadan önce ne kadar süreniz olacağını ayarlayabilirsiniz. Bu süre, 5 ila 30 saniye arasında olabiliyor.