Google’dan kimsenin beklemediği satış: İnternet devi, alan adı hizmetini elden çıkarttı

Hep daha küçük şirketleri satın alırken gördüğümüz Google, bu kez tam tersini yaparak kendine ait önemli bir hizmeti sattığını duyurdu. Bu beklenmedik satış haberi, internette de taşları oynatacak kadar şaşırtıcı görünüyor.

Google’dan kimsenin beklemediği satış

Google, dünya genelindeki tüm şirketlerin mali durumlarını ve operasyonlarını yeniden gözden geçirmek zorunda kaldığı bir dönemde, "odak alanını keskinleştirmek" amacıyla neredeyse on yıl önce başlattığı alan adı kayıt işinin, yani Google Domains’in tasfiye edildiğini duyurdu.

Duyuruda, platformda barındırılan ve milyonlarca müşterinin sahip olduğu tahmini 10 milyon alan adı da dahil olmak üzere, tüm Google Domains varlıklarının bir geçiş süreci kapsamında Squarespace’in olacağı söyleniyor. Başka bir deyişle tüm Google Domains varlıkları, Squarespace’e satılıyor.

Google'ın Başkan Yardımcısı ve Merchant Shopping Genel Müdürü Matt Madrigal yaptığı açıklamada, "Google Domains ekibinin yardımıyla, önümüzdeki aylarda müşteriler için sorunsuz bir geçişi desteklemek en büyük önceliğimizdir" dedi.

Squarespace CEO'su Anthony Casalena ise, şirketin Google tarafından seçilmesinden duyduğu gurur ve heyecanı dile getirerek şunları söyledi: "Google Domains, web altyapısının kritik bir parçasıdır ve her işletmenin çevrimiçi varlığının temel öğesidir."

Her iki şirket de işlemin 2023'ün üçüncü çeyreğinde tamamlanacağını umuyor.

Squarespace'in eski Google Domains müşterilerine, web barındırma da dahil olmak üzere ürün portföyünde teşvikler ve fırsatlar sunması muhtemel. Şirket ayrıca, sürecin tamamlanmasını takip eden 12 ay boyunca Google Domains yenileme fiyatlarını olduğu gibi tutma taahhüdünde de bulunuyor.

Süreci müşteriler için olabildiğince zahmetsiz hale getirmek amacıyla Squarespace, Google'ın kendi altyapısını kullanarak Domains varlıklarını kendi sistemlerine taşımayı planlıyor. Sözleşmenin bir parçası olarak Squarespace, en az üç yıl süreyle Google Workspace müşterileri için özel alan adı sağlayıcısı olarak kalacak.