Google'dan önceki 7 müthiş arama motoru!

Google'ın adını bile bilmezken kullandığımız bu 7 harika arama motorunu hatırlıyor musunuz?

Google yokken, onlar vardı!

Web'in dünyaya açılması 1990'da gerçekleşmiş olsa da, onun içerisinde arama yapmamızı sağlayacak bir sistem ancak 1993'te kullanıma sunuldu. Bu dönemde tüm web siteleri, insanlar tarafından takip ediliyor ve indeksleniyordu.

Aramanın lideri bugün Google, ancak 1998'e dek başka arama motorlarını kullanıyorduk. Bu 5 sene içerisinde bazı arama motorları başarılı oldu, bazıları başarısız. Aşağıda Google'dan önce başarı kaydeden 7 arama motorunu sıraladık. Bazılarını siz de hatırlayacaksınız!

WebCrawler (1994): Bugün yaşamını sürdüren arama motorları arasında en eskisi, WebCrawler. Sonuçlarını Google ve Yahoo'dan alıyor.

Lycos (1994): Carnegie Mellon Üniversitesi'nde doğan ve bugün hala işler halde olan arama motorlarından bir tanesi.

Google'dan önceki 7 müthiş arama motoru!

AltaVista (1995): 1990'ların en popüler arama motorlarından biri olan Altavista, 2003'te Yahoo tarafından satın alındı, 2013'te kapatıldı.

Excite (1995): 1990'ın en saygı değer markalarından biriydi; bugünlerde ismini pek duymuyoruz.

Yahoo (1995): Yahoo, Google'dan önce ortaya çıkıp hayatını sürdüren en güçlü firmalardan biri. Alexa'ya göre Yahoo, Haziran 2015 itibariyle dünyanın en çok ziyaret edilen dördüncü web sitesiydi.

Dogpile (1996): İsmi anlamsız olabilir, ancak belki de bu yüzden unutulmadı. Dogpile arama sonuçlarını bugün Google, Yahoo ve yine Google'dan eski olan Yandex'ten alıyor.

Google'dan önceki 7 müthiş arama motoru!

Ask Jeeves (1996): Soru - cevap formatıyla eşsiz bir arama motoru olan Ask Jeeves'in maskotu Jeeves the Butler, sitenin vazgeçilmez bir simgesiydi. Jeeves zaman içinde geriye düştü ve sonrasında sitenin adı, Ask.com olarak değiştirildi.

Okuyucu Yorumları