Google'ın 2 Yıl Sonra Ortaya Çıkan Patenti

Google'ın 2017 yılında aldığı anlaşılan bir patent, "ateş olmayan yerden duman çıkmaz" dedirtiyor!

2 yıl sonra ortaya çıkan patent

Google'ın 2017 yılında aldığı ve geçtiğimiz gün Patently Apple tarafından gün yüzüne çıkartılan patent, internet devinin akıllı saatler konusunda eskiden beri bir ilgisi olduğunu kanıtlar nitelikte. Her ne kadar patent doğrudan bir saatle ilgili olmasa da, kayışların saatlere takılıp çıkartılmasını kolaylaştıracak özel bir mekanizmadan bahsediyor.

Bu mekanizma, mıknatıslardan faydalanıyor ve kayış değiştirmek için kayışların saate kolayca takılmasını ve saatten ayrılmasını sağlıyor. Patentte, takma – çıkartma işleminin çok kolay gerçekleştiği ancak saat koldayken kayışın saatten ayrılmasının söz konusu olmadığına vurgu yapılıyor.

Google'ın 2 Yıl Sonra Ortaya Çıkan Patenti

Pek çok uzman, Google'ın, Pixel 3 tanıtımı sırasında bir de Pixel Watch isimli akıllı saat tanıtmasını bekliyordu ancak bu beklenti gerçeğe dönüşmemişti. Hatta Google, 2019 yılı içerisinde bir akıllı saat tanıtmak gibi bir niyeti olmadığını açık açık belirtmişti. Yine de 2017'den gelen ve saatleri ilgilendiren bu patent, Google'ın saat işini tamamen rafa kaldırmayacağının sinyallerini veriyor. Ne de olsa "ateş olmayan yerden duman çıkmaz."

Okuyucu Yorumları