Google'ın bir uygulaması daha tarih oluyor; YouTube müzik bayrağı devralıyor

Geçtiğimiz günlerde Gmail'in temel HTML sürümünü "öldüren" Google, şimdi de 2018 yılında Android'de başlattığı bir diğer uygulamasını kapatmaya hazırlanıyor.

Google'ın bir uygulaması daha tarih oluyor

Geçtiğimiz günlerde Gmail'in temel HTML sürümünün ölüm fermanını imzalayan Google, şimdi de Podcasts hizmetini yakında kullanılamayacak hizmetler arasında kattı. Bunun yerine şirket, gelecek yıldan itibaren YouTube Music üzerinden podcast erişimi sunmaya odaklanacak.

Ancak bu değişikliğin tam bir sürpriz olduğunuz söyleyemeyiz. Google, Nisan ayında ABD’deki kullanıcılara YouTube Music’te podcast’leri ücretli üyelik olmadan dinleme olanağını başlattı. Ayrıca kullanıcıların podcast’leri çevrimdışı ve arka planda dinlemesine ve aynı zamanda YouTube Music’te ses ve video sürümleri arasında geçiş yapmasına olanak tanıyor. YouTube, podcast atılımlarının bir parçası olarak 2023’ün sonundan önce YouTube Music’te podcast’leri dünya çapında kullanıma sunacağını da duyurdu.

İlk olarak 2018’de Android’de kullanıma sunulan Google Podcasts, kullanıcılara bir podcast kütüphanesini ücretsiz olarak dinlemenin yanı sıra kişiselleştirilmiş öneriler almanın da bir yolunu sunuyordu. Google, 2020 yılında uygulama tasarımını yeniledi ve daha sonra bir iOS sürümünü kullanıma sundu. Hizmet ayrıca web, Windows ve macOS’ta da kullanılabiliyor.

YouTube tarafından yayınlanan bir blog yazısında “2024’e doğru baktığımızda, YouTube Music’teki podcast deneyimine yaptığımız yatırımı artıracağız; topluluk, keşif ve görsel/işitsel geçiş konusunda YouTube’a özel özellikler sayesinde onu hem hayranlar hem de podcast yayıncıları için daha iyi bir genel hedef haline getireceğiz. 2024'ün sonlarında, bu sürecin bir parçası olarak Google Podcasts’i kullanımdan kaldıracağız” deniliyor.