Google, ofise dönmeye hazırlanan çalışanlarına ücretsiz elektrikli scooter sürprizi yapıyor

Google'ın ofise dönen çalışanlarına ücretsiz elektrikli scooter hizmeti sunacağı açıklandı. Şirket böylece, 2 yıldır evden çalışanların ofislere dönüşlerini çekici hale getirmek istiyor.

Google'dan, ofise dönmeye hazırlanan çalışanlarına scooter sürprizi

Google, çalışanlarını bu hafta ofise geri getirmeye hazırlanıyor ve ek bir bonus olarak, geçişi kolaylaştırmak için herkese ücretsiz elektrikli scooter sunacak.

Teknoloji devi, ABD merkezli çalışanlarının çoğunun Unagi'nin Model One scooter'ına aylık abonelik ücretinin tamamının geri ödeneceği "Ride Scoot" adlı yeni bir program başlatmak için e-scooter üreticisi Unagi ile birlikte çalışmaya başladı. En yüksek 30km/s hıza ulaşabilen ve 25 kilometre menzili olan hafif bir çift motorlu scooter olan Model One, 990 dolar perakende satış fiyatına sahip.

Unagi'nin kurucusu ve CEO'su David Hyman, amacın Google çalışanlarının işe veya en azından en yakın otobüs durağına gitmesine yardımcı olmak olduğunu söyledi. Google, Silikon Vadisi'ndeki çalışanlarına ücretsiz servis otobüsü hizmeti sağlıyor.

Hyman, "Çalışanlar arasında bir çekingenlik olduğunu biliyoruz" diyor ve ekliyor: “İnsanlar evden çalışmaya gerçekten alıştı. Ve şirketler, geri dönüş deneyimini iyileştirmek için ellerinden gelen her şeyi yapmaya çalışıyorlar."

Salgının çalışma modellerini alt üst etmesinden iki yıl sonra, işverenlerin ofislere büyük oranda dönmeye kararlı olmaları, evde çalışmaya alışmış iş gücüyle çatışmaya girmeleri anlamına geliyor. Google, salgın boyunca ofis varlığını genişletmek için milyarlarca dolar harcadı ve bu, çalışanların sonunda işe dönecekleri konusunda kararlı olduğunun bir işaretiydi. İnternet devinin scooter hamlesi de, herhangi bir anlaşmazlık ile karşılaşması durumunda, çalışanları ofislere geri çekmek için avantajlara para harcamaya istekli olduğunu kanıtlıyor.

Ayda 49 ABD doları karşılığında, belirli şehirlerdeki müşteriler, Unagi'nin Model One'larından birini kapılarında teslim alabiliyor. Ayrıca 50 dolarlık bir kayıt ücreti bulunuyor, ancak aylık ücrete scooter hırsızlığı veya hasarına karşı bakım ve sigorta dahil.

Aylık abonelikleri için tam geri ödeme almak isteyen çalışanların, scooter'ı ayda en az dokuz kez kullanması gerekiyor. Google, onur sistemini kullanmayı planlıyor ve çalışanların scooter kullanımını izlemeyeceğini söylüyor. Bu yeni seçeneğe uygun yerler arasında Google'ın Mountain View'deki ana merkezine ek olarak, Seattle, Kirkland, Irvine, Sunnyvale, Playa Vista, Austin ve New York City bulunuyor.

Hyman, Unagi'nin Salesforce dahil olmak üzere diğer büyük işverenlerle, geri ödeme veya indirimli olarak, çalışanlar için olası bir ulaşım avantajı olarak elektrikli scooter eklemek için anlaşmalar yaptığını da söylüyor.