Google'ın Sıra Dışı Katlanan Telefon Patenti

Google, muhtemelen yakın bir gelecekte gerçeğe dönüşmeyecek olsa da, ilginç bir katlanan cihazın patentini aldı!

Katlanan ceplere Google dokunuşu

Akıllı telefonlar hayatımızı ele geçirmeden önce "kitap" denilen eski teknolojiyi kullanıyorduk. Görünüşe bakılırsa Google, bizi eski devirlere, bir miktar yeni teknoloji dokunuşuyla birlikte, döndürecek bir şeylerin peşinde.

Google'ın Sıra Dışı Katlanan Telefon Patenti

LetsGoDigital'in keşfettiği patentler, Google'ın geliştireceği ilk katlanabilen telefona ait çeşitli tasarımlara yer veriyor. Tasarımlardan bir tanesi, sayfalarını çevirebildiğiniz bir kitaba oldukça benziyor. "Katlanan kitap telefon" birden fazla Samsung Galaxy Fold stili telefonun birbirine bağlanmış bir modeli gibi duruyor. Her sayfa, ayrı, geniş bir ekranı ortaya çıkarıyor. Patentte menteşelerin ve ekranların nasıl çalışacağından bahsediliyor.

Patent farklı bir tasarım ortaya koysa da, bu tasarımın ne işe yarayacağı büyük bir soru işareti. Kitapların çok sayfasının olmasının nedeni, üzerinde yazanların değişmemesiydi. Ekranlarda görünenler ise değişebiliyor, bu yüzden tek ekran bize çoğu zaman yetiyor. Patentteki cihaz, gereksiz ekranlarla işleri karıştırıyor, tabi cihazın bilmediğimiz ilginç bir özelliği olursa (uçmak?), belki fikirleri değiştirebilir.

Patentlerin çoğu zaman gerçeğe dönüşmediğini biliyoruz. Bu patentin gelecekte gerçek olup olmayacağını tahmin etmek zor, ancak bu cihazı bir gün raflarda görürsek, şaşırmamak zor olacak.

Okuyucu Yorumları