Google'ın yapay zekası, "çöp siteler" konusunda sınıfta kaldı

Yakın gelecekte internet üzerindeki tüm aramaları yapay zeka algoritmaları yapacak ancak şimdilik yapay zeka yeterince olgunlaşamamış durumda. Zira Google'ın yapay zekalı arama denemeleri pek de iç açıcı değil.

Google'ın yapay zekası, "çöp siteler" konusunda sınıfta kaldı

Google, yapay zekanın arama motoru olarak kullanılma ihtimalinden son derece rahatsız ve bu devrimin mağduru olmamak için kendisi, arama motorunu yapay zekayla çalıştırmak için çabalıyor. Ancak sonuçlar şimdilik pek başarılı değil gibi görünüyor.

Google'ın ABD'deki bir grup kullanıcıyla yaptığı testin sonuçlarına göre yapay zeka, spam/çöp içeriği kaliteli içerikten ayırt etmek konusunda son derece başarısız ve uzun arama sonuçları listelerinin en tepesinde dolandırıcı/hacker siteleri belirebiliyor.

Bazı dolandırıcılar, Google'ın arama motorundaki negatif puanlamadan etkilenmemek için sürekli yeni ve nötr puanlı web siteleri açarak, arama motorlarını bu şekilde kandırmaya çalışıyorlar. Ne yazık ki yapay zeka da bu tuzağa düşüyor ve tamamen dolandırıcılık amacıyla açılmış, içi boş, spam siteleri arama sonuçlarının üst sıralarına çıkarıyor.

Elbette bunlar henüz ilk denemeler ancak yapay zeka ile internette bilgi aramak için onun internet dolandırıcılarını tanıyıp insan sarrafı olmasını beklememiz gerekecek.